Roxette_The Look_2015 Remake

Roxettes ikoniska The Look får en makeover

Roxette har ikonstatus över hela världen och under juli hade deras nya version av hitlåten ”The Look (2015 Remake)” världspremiär. Musik är den populärkultur som kanske mer än någon annan påverkar hur vi ser ut. Nya ”The Look” har fått ge namn åt KappAhls kampanjer i höst och i samarbete med klädkedjan har man även tagit fram en film om ”The making of the Look”.

Roxette och deras hitlåt har gett namn åt KappAhls höstkampanjer som handlar om stil och personlighet – The Look. Resultatet är en helt ny och uppdaterad version av låten iklädd 2015 års musikmode. Med filmen och låten vill man förmedla energin och glädjen som finns i musiken och hur detta också kan inspirera människor att hitta sin egen stil.

…en samtida version av en av musikvärldens mest populära och eviga ”looks”; superhiten ”The Look (2015 Remake)” – Joakim Holmstrand, marknadsdirektör på KappAhl

Popduon Roxette består av Per Gessle och Marie Fredriksson. Roxette bildades i mitten på 80-talet och en av deras mest kända låtar är ”The Look” från 1988, som brukar räknas som Roxettes genombrott i hela världen.

ROXETTE_Per & Marie_Roxette_The Look_2015 Remake

För nyinspelningen har Roxette valt att samarbeta med den svenska producentduon Addeboy vs. Cliff.

Så fort jag hörde Addeboy vs. Cliffs musikaliska idéer till “The Look” visste jag att det kommer att bli bra. Låten känns underbar och låter som en hit. En gång till. För mig står den för kaxig, ung, pilsk powerpop som får mig att skratta och le och leva vidare. “The Look” är såklart dessutom en ypperlig titel på en klädeskampanj – Per Gessle

Nyinspelningen av The Look har dokumenterats i filmen ”The making of the Look” och har nyinspelats på historisk mark – i X-Level Studio i Stockholm. Det är samma studio som The Look spelades in i första gången 1988.

Kappahl_The Look_700

“The Look (2015 Remake)” finns på bland annat på Spotify och den 28 augusti som exklusiv sjutums vinylsingel. Roxette kör nu sin “XXX – The 30th Anniversary Tour” som beräknas avslutas under 2016 lagom till deras 30-års jubileum som popband.

Roxette_The Look - 2015 Remake_700