Mary McCartney

Mary McCartney för Kappahl – hur drömmar porträtteras

KappAhl lanserar våren 2015 kollektionen ”Dreams through a lens”, en kollektion bestående av hållbara kläder med hög modegrad. För att ytterligare belysa KappAhls hållbarhetstänk kommer kollektionen fotograferas av miljöengagerade och internationellt namnkunniga fotografen Mary McCartney.

Mary McCartney, dotter till Linda och Beatles-medlemmen Paul McCartney, är en enormt begåvad fotograf. Hennes fotostil karaktäriseras av förmågan att hitta det speciella och känslofyllda ögonblicket. Sedan länge har Mary ett stort intresse och engagemang för hållbarhetsfrågor. För KappAhl fotograferar och filmar hon nu en damkollektion och har även medverkat kreativt kring kollektionens koncept och kommunikation.

Visionen att skapa en hållbar kollektion inspirerade mig. Jag är väldigt glad över att kunna hjälpa till att forma den visuella och kreativa kampanjen för kollektionen – Mary McCartney.

Kollektionen produceras i organisk bomull och linne samt återvunnen polyester och kommer till Kappahls butiker i maj 2015. Närmare lanseringen i vår kommer vi att kunna ta del av Mary McCartney för Kappahl, då hennes bilder på plagg publiceras.

– För oss är Mary McCartney en unik tillgång i detta sammanhang, både vad gäller hennes engagemang för hållbarhetsfrågor, hennes talang bakom kameran och hennes kreativa delaktighet, säger Joakim Holmstrand, marknadsdirektör på KappAhl.

Mary McCartney har tidigare fotograferat bland annat Reese Witherspoon, Sam Taylor-Wood, Ralph Fiennes och Jude Law.  Dessutom har hon fotograferat kampanjer för bland annat hotell Mandarin Oriental, exklusiva juveleraren De Beers och hennes syster Stella McCartney som är modedesigner.