Kueen_sidensjalar

Kueen – sidensjalar med själ och inspiration från Venedig

Av alla de utställare man finner på Formex-mässan i Stockholm är det mest spännande att upptäcka nya saker, få ny inspiration och möta nya människor som är i början på sin karriär eller som helt enkelt bytt spår och fullföljer en dröm. Det senare är något som Karoline Lenhult har gjort och Lyx.se fick en kort pratstund med designern bakom Kueen och märkets vackra sidensjalar i egna kollektionen Venezia.

Karoline Lenhult är utbildad mönster och produktdesigner och har tidigare arbetat mest mot privata företagsmarknaden med att leverera allt från illustrationer, mönster och produktdesign i både tvådimensionellt som tredimensionellt formspråk. Karoline har länge haft en dröm att göra något som mer representerar henne själv. Bilderna av detta har legat och malt i hennes huvud och blivit tydligare och tydligare. Resultatet är en kollektion vackra sidensjalar i 100 % silke med inspiration från en av hennes favoritstäder Venedig.

Lyx är att få arbeta med mitt största intresse – design

Karoline berättar att hon älskar scarves och använder allt från Hermès till vackra vintagefynd.

Karoline Lenhult-designer_founder Kueen_sidensjalar

Att hon har valt just scarves att arbeta med beskriver hon sär här: “En scarf är fantastisk. En enkel men samtidigt oerhört smart produkt som kan varieras i all oändlighet beroende hur man viker och bär den.”

Mönster och illustrationer är något som Karoline är passionerad kring och arbetat med i över 10 år. I Kueen kan hon skapa mönster i ett, för henne, nytt format. Kueens mönster är skapade särskilt för sjalar, med utgångspunkten vad som händer beroende på hur man bär och viker den.

Jag vill att Kueen skall bli synonymt med ”en vacker scarf av fantastisk kvalitet med genomtänkt design paketerad på ett exklusivt sätt”

Upplevelsen när man köper sidensjalar från Kueen i butik är väldigt viktig och något som Karoline har skapat ett helhetskoncept ikring. Varje Kueen-scarf ligger i sin unika ask som speglar scarfens utseende.

Kueen_sidensjalar_stilleben_BoxStilleben skapad med en av Kueens askar…

Askarna är vackra i sig att både förvara din scarf i men också att använda till annat, som dekoration i inredningen hemma eller förvaring av andra fina saker.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_box+scarf+hanger_Gondola

I asken finns också en liten galge till din scarf, bara den helt underbar, så att du kan hänga upp den för att hållas slät och fin inför användning.

Förlorad i Venedig

Kollektionen Venezia är en liten serie sidensjalar med olika motiv som representerar olika delar av den italienska staden som är så lätt att gå vilse i.

Kueen_sidensjalar_Millefiori_Miljö_Venedig

Kueens sidensjalar är uppkallade efter stadens olika skatter. Den första heter Millefiori med ett motiv som visar blommor i de fyra årstiderna.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_Millefiori

Carnevale gestaltar masker och spännande markeraddräkter under den Venezianska karnevalen som går av stapeln i början på varje år och innebär festligheter i flera dagar.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_Carnevale

San Marco visar motiv från den berömda San Marco platsen med sina tusentals duvor, det vackra torget och Markuskyrkan.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_SanMarco

Sist men inte minst sjalen Gondola med inspiration från Gondonjärernas arbete, miljö, kläder och liv.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_Gondola

Fyra vackra sidensjalar att drömma sig bort till den romantiska staden med.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_folded_Carnevale på 4 sättFour sides to every story. Scarfarna är 120 x 120 cm stora och kan vikas på en mängd olika sätt – som också visar olika vinklar, motiv och färger beroende på vilket humör du är på.

Pricken över i

En snygg scarf kan verkligen sätta den sista touchen på en outfit och få bäraren att känna sig extra fin, mer elegant och lite mer klädd. En vacker sjal kan förstärka en redan färgstark personlighet.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_box+scarf_Sanmarco

Karoline drivs av passion för design och det vackra. Denna gång fick hon inspiration till kollektionen från Venedigs mångfacetterade miljö, men har redan på lut andra platser som ska inspirerar till nästa kollektion – en plats, en person en känsla eller händelse som berättar en historia. Karolines mönster ska berätta de historier hon älskar och som även kan inspirera de som bär hennes sidensjalar.

Kueen_sidensjalar-Venezia-Collection_Millefiori_ihoprullad

Namnet Kueen har hon fått från att hon tycket att alla kvinnor är värda att betraktas som drottningar.

Drömkund? Det skulle väl vara passande med en riktig drottning i så fall.

Kueens kollektionshistorier (som Venedig) kommer att hålla längre än en säsong. Historien byggs istället ut så nyheter lanseras inom temat under en tid. I augusti 2015 kommer Venezia kollektionen att utökas med nya mönster, former och storlekar.

Hållbarhet är väldigt viktigt och ambitionen är att skapa produkter som man inte slutar använda efter en säsong eller ett år. Idealet är ju givetvis en livstid. Med en scarf av god kvalitet och bra design har man den möjligheten.

Kueen är mitt passionsprojekt och får därför lov att vara totalt egocentrerat 

Helt ny kollektion med nytt tema kommer att lanseras 2016. Temat blir en överraskning men det kommer alltid att handla om något Karoline har förälskat sig i. Den tidigare kollektionen kommer då att leva parallellt med den nya kollektionen när den kommer ut.

Kueens sidensjalar föll oss så pass i smaken att vi kan tänka oss att köpa dem bara för att rama in och ha som vackra motiv på väggen.

Sorry, the comment form is closed at this time.