Champagne Lanson

Champagne Lanson i limiterad lyxförpackning

Champagne Lanson lanseras just nu i en lyxig läderförpackning i limiterad upplaga. Den finns endast i 1000 exemplar och släpptes den 21 april, på Systembolagen runt om i Sverige.

I den exklusiva, handsydda läderväskan hittas Lanson Black Label en favorit bland många champagnekännare för sin friska syra och sina pigga toner av citrus och gröna äpplen. Denna champagne är härligt matvänlig och passar bra till exempelvis sushi, skaldjur och eleganta fiskrätter. Naturligtvis är den även god som en svalkande aperitif.

Champagne Lanson i exklusiv limiterad gift pack 2 copy

Lanson Black Label är en av de mest kända champagnerna. Hos Lanson undviker man den malolaktiska jäsningen, vilket leder till att vinet behåller sin stramhet under hela dess livslängd. Vinet åldras faktiskt väldigt väl, men då måste man besitta ett rejält tålamod.

Björntierne Antonson head sommelier @ The Champagnebar by Richard Juhlin

Den nya exklusiva läderväskan hjälper dessutom till att hålla champagnen väl kyld till serveringen – perfekt för säsongens grillkvällar, fester och middagar.

CHAMPAGNEHUSET LANSON

Champagnehuset Lanson är ett av världens äldsta och mest uppskattade champagnemärken. Lanson grundades 1760 av François Delamotte, som ett av de första champagnehusen. François son Nicolas-Louis, som var riddare av Malteserorden, tog över 1798 och beslutade att använda Malteserkorset som firmans vapen. Namnet Lanson uppkom inte förrän 1837, och först tjugo år senare flyttade man till sin nuvarande adress i Reims. Efter en kort sejour hos Louis Vuittongruppen hamnade Lanson i Marne et Champagnes nät 1990, numera i BCC med underbare Philippe Baijot som ledare. Firman äger inga egna vingårdar, men köper druvor från 60 olika byar.

Distriktets mångfald måste bibehållas och uppenbarligen finns det en stor publik för Lanson Black Label. Även årgångsvinet är distinkt syrligt under sina första år på marknaden, men utvecklas faktiskt väldigt väl med stigande ålder. Gamla årgångar av Lanson är säkra kort för en låg penning. Har ni tålamod så lägg ner den senaste årgången ett tiotal år i källaren och njut den brödiga och ändå fräscha champagnen.

Vill du ha den exklusiva lyxförpackningen från Lanson får du dock skynda dig, då först till kvarn gäller…

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.