Ett hum om vin

Finurlig ny bok ger läsaren ett hum om vin

Gillar du vin och böcker? Känner du dig vilsen framför hyllorna på Systembolaget? I så fall verkar det nu finnas en bok för dig. Reklammannen Mattias Åkerberg och illustratören Karin Ohlsson har tillsammans gjort boken Ett hum om vin, som är den första i en serie pedagogiska böcker om vinvärlden.

Ett hum om vin-Fritjof-Svarta-druvor-700

I boken utlovar de en upptäcktsresa för den som är nyfiken på vin, men inte så kunnig (ännu). De regioner i Gamla världen som tas upp är bland annat Piemonte, Rioja, Mosel och Bordeaux. Alla viner som de skriver om finns i Systembolagets fasta sortiment, och kostar mellan 70 och 300 kronor. Bland annat hyllar boken goda amaronen Masi Costasera (nr 2345, pris 289 kronor) och utmärkta budget-barolon från G D Vajra (nr 2398, pris 209 kronor).

ett hum om-vin-bok-700

Boken kostar 200 kronor, och finns att köpa på Good Morning Winelovers eller hos Bokus.