Philippe Starck designar unik butelj för Louis Roederer Brut Nature 2006

Louis Roederer Brut Nature 2006 förmedlar elegans och äkthet – nu i ett exklusivt samarbete med Philippe Starck.

Med Louis Roederer Brut Nature 2006 presenteras en unik champagne som fångar samspelet av natur och kreativitet i ett möte mellan Louis Roederer och den världsledande franske designern Philippe Starck. Då en champagne tar form får vinets stil vanligtvis sin sista touch av liqueur de dosage – en blandning av vin och socker. Doseringen beror på årgång; vissa fall tillsätts ytterst lite och i exceptionella fall – ingen alls.

Årgång 2006 var säregen av många olika skäl. Vädret bjöd kontraster mellan temperatur, regn och sol vilket slutligen ledde till en sällsynt lovande skörd. Husets Pinot Noir från Cumières uppnådde en perfekt mognad, som bjuder djupa aromer och fin struktur. Detta så till den grad att Louis Roederers källarmästare, Jean-Baptiste Lécaillon beslöt sig för att låta naturen visa sin gång genom att helt utesluta liqueur de dosage. Detta gör champagnen exceptionell i sin stil, då den ger uttryck åt och fångar andan av sin växtplats Cumières, där Pinot Noir hämtat stor komplexitet och rikedom. Därtill fullständigas champagnen med renhet och elegans från Chardonnay.

 

Louis Roederer Brut Nature '06

Louis Roederer brut_nature_01

”-Cuvée Brut Nature 2006 förenar frukten från historisk terroir och en anmärkningsvärt god årgång med respekt för naturen och ett kreativt geni med ett fritt sinne” – säger Frédéric Rouzaud, Managing Director, Louis Roederer.

För att spegla Brut Nature 2006 visuellt har Louis Roederer haft ett nära samarbete med Philippe Starck, som delar champagnehusets strävan efter äkthet.

 

Louis-Roederer-brut-nature-2006

“– Jag har alltid beundrat Philippe’s kreativa geni, som jag bekantat mig med genom de tidigare projekt han varit en del av. Jag uppskattar hans unika stil, som visar precis rätt balans emellan strategisk frihet och respekt för ett område. När vi träffades första gången var jag övertygad om att vi kunde samarbeta. När sedan Philippe deklarerade att han enbart drack champagner utan dosage föll allt samman. Vi har fokuserat på det här projektet sedan 2003 och kan nu äntligen presentera en Louis Roederer cuvée, baserad på sin genuina terroir”, förklarar Frédéric Rouzaud.

Både Louis Roederer och Philippe Starck delar filosofin om äkthet och respekt för naturen. – Flaskan till Brut Nature 2006 speglar sitt innehåll, och eftersom innehållet är så potent bestämde jag mig för att utforma en butelj utan överflödig utsmyckning, förklarar Philippe Starck. Han har valt en obehandlad och omålad förslutning vars gråa nyanser ska förmedla cuvéens elegans och äkthet. Etiketten är av japanskinspirerat papper där de mest betydelsefulla orden belysts i färg och återstående ord fått ett transparent uttryck som ska väcka nyfikenhet. Louis Roederer Brut Nature 2006 speglar såväl ett fantastiskt äventyr som ett komplett skapande av en unik champagne.

Louis Roederer Brut Nature 2006 • 695 kr (artnr 99312) • 288 st lanseras på Systembolaget den 21 augusti 2015

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.