Vinprovarglas "100 Points"

”100 Points”. Delikat vinprovarglas i specialdesign av James Suckling & Lalique

Ett vinprovarglas ska hjälpa till att fylla och förstärka många sinnen. Det får gärna ha en låg och bred tyngdpunkt och en smal mynning, så att vinet snabbt utvecklar full bouquet och arom och ger en bra doftintensitet. Att hitta rätt vinprovarglas för den egna smaken är inte alltid lätt.

Det ansåg i vart fall inte den internationellt uppmärksammade och mycket erfarna amerikanska vinkritiker James Suckling, som under sina mer än 30 år som vinprovare har smakat av inte mindre än 150 000 viner. Under sin långa karriär kunde han inte hitta ett enda glas han var helt nöjd med. Efter att i årtionden drömt om det “perfekta glaset”, gjorde han förra året verklighet av sina drömmar och skapade det, i sitt eget tycke, fulländade vinprovarglaset.

I samarbete med det välkända glasdesignhuset Lalique och dess begåvade designer Marc Larminaux, började arbetet med att utforma det hundraprocentiga vinprovarglaset. Målet var ett glas som skulle vara gudomligt att dricka ur, oavsett vin; vitt eller rött, ungt eller gammalt, första skörden eller “Petit Chateau”.

 

James Suckling, vinexpert med sitt glas “100 Points”

James Suckling, vinexpert med sitt glas “100 Points”

Det är första gången Lalique, den välrenommerade franska kristalltillverkaren med rötter från 1880-talet, skapar ett handgjort glas speciellt avsett för vinprovning. Glaset ”100 Points” har en klassisk form med en medelstor U-formad kupa och dekorativa, frostade ränder på foten. Och det ligger tyngre i handen än många andra vinprovarglas.

Vinglaset “100 Points” återför skönheten till vindrickande med sin enkelhet och elegans enligt skaparna.

– Bara att hålla glaset med sin sensuella fot och vackra känsla tar vindrickande till en ny nivå, menar James Suckling nöjt när glaset lanserades.

Glasen kan du köpa från Laliques nätbutik för 100 euro/st.