Málaga – storstadspuls på Solkusten

Drömmer du dig bort till en härlig sandstrand, vill sippa på ett glas sangria, äta goda tapas och insupa den spanska kulturen och mentaliteten? Du har inte tid att åka till andra sidan jordklotet, men vill ändå möta solen och värmen och fly från ett kallt och ruggigt Sverige?

Málaga är ett fantastiskt resmål, såväl för en weekend som för sol och bad, eller kanske golfsemester för den solsugne golfaren. Dryga 4h flygresa från Sverige landar du på Spanska Solkusten, som har ett varmt och härligt klimat nästan hela året om. Málaga ligger i södra Spanien och är ett av regionens populäraste resmål. Det går dessutom direktflyg till Málaga med lågprisbolaget Norwegian från både flera orter i Sverige liksom flera olika städer i Europa. Lyxigt att kunna flyga direkt och slippa tidskrävande mellanlandningar.

Malaga20

Lyx.se´s skribent Lina besökte Málaga förra våren under maj månad, när det var som allra vackrast. Träden stod i blom och klimatet var som svensk sommar. Precis vad man önskar sig på vårkanten efter en kall och grå vinter. Málaga är dessutom en underbar stad som förmodligen har det mesta du drömmer om. En storstad, men med en härlig strand, kantad av en lång, härlig strandpromenad med svajande palmer.

Málaga

Att ta en weekend till Málaga är inte så dumt. Staden erbjuder inte bara god mat och dryck utan även bra shopping med exklusiva märken på deras El Corte Inglés (våran motsvarighet till Nordiska Kompaniet), liksom populära spanska märken som Massimo Dutti, Zara och Mango och många andra butiker. Du hittar flera shoppingcenter i Málaga och det är alltid trevligt att handla kläder som inte finns i Sverige.

 Staden erbjuder inte bara shopping och god mat utan även mycket kultur. Besök den vackra Botaniska Trädgården uppe i bergen och njut av den fantastiska växtligheten. Hyr cyklar ifrån Málaga Bike Tours och cykla runt i staden på en cykelsightseeing. Ett mysigt sätt att uppleva den vackra staden på nära håll, stanna och se sig om och dessutom få motion på köpet. Málaga är en stor stad, men alldeles lagom för ett par timmars cykling och du får se alla vackra byggnader med fin arkitektur på nära håll. Vill man vara ännu mer kulturell finns många museer och Lyx.se slår gärna ett extra slag för Picasso-museet.

Avsluta dagarna på en fiskrestaurang nere vid havet, med nyfångad och nygrillad fisk. Längs den härliga strandpromenaden ligger en uppsjö av små mysiga spanska restauranger som erbjuder dagens fångst till både lunch och middag.

Málaga http://www.dreamstime.com/-image23940460

 Ett av de bästa hotellen i Málaga är stadens enda fem stjärniga hotell, Vincci Selección Posada del Patio. Kedjan är känd för sina moderna och lyxiga hotell som är centralt belägna. Här kan du även äta och dricka gott om du inte väljer att utforska Málagas restauranger runt om i staden.

 Piscina-del-Vincci-Posada1

 Såväl god mat som framför allt fantastiskt utsikt över Málaga får du på Parador de Málaga Gibralfaro. Här kan man även bo om man så önskar, men det är en bit ner till själva staden, så jag rekommenderar det snarare för en trevlig och avkopplande lunch eller middag.

Málaga är verkligen staden för alla smaker. Här finns storstadspuls, god mat och dryck, sol och bad, kulturen liksom golfbanor i anslutning till staden.