Semester i exklusiv tappning – femstjärnigt vid stranden

Pudervita sandstränder, korallblått hav, utomordentlig service, extraordinära spa-erbjudanden, internationella kök, uppvärmda pool-anläggningar… Listan kan göras lång om man pratar femstjärniga hotell när de är som bäst.

Även om det låter fantastiskt och troligtvis är väl värt de extra slantarna så kan det vara svårt att motivera kostnaden att bo på lyxhotell – och för de flesta förblir det dessvärre bara en dröm.

dubai-5För den som inte vill ge upp hoppet men har en skral reskassa finns ändå en gyllene medelväg; semester Dubai under lågsäsong och ta chansen att checka in på ett hotell i toppklass. Förutom att det är mer prisvärt att åka off-season finns det fler fördelar, till exempel är det mycket lugnare och knappt några andra turister vilket betyder fler solstolar att välja mellan, bättre service för dig och mindre trängsel.

Jag åkte därför nyligen till Dubai för att bunkra på förrådet av D-vitamin och samtidigt prova på en avslappnad variant av la Dolce Vita under ett par veckor.

Under januari och februari är det lågsäsong för de flesta resmål och både flyg och hotell har ”rea”. Det finns mängder av destinationer att välja mellan men vill man inte resa långt och ändå få chans till en gnutta värme och sol så ligger Dubai på behagligt reseavstånd från Sverige. Nu har även flygbolaget Emirates direktflyg från Sverige till Dubai vilket gör att resan dit endast tar ca 6-7 timmar.

dubai-4Jag checkade in på det femstjärniga hotellet Sofitel The Palm Resort & Spa som ligger på en av de världskända konstgjorda palmformade öarna strax utanför Dubai City.

Sofitel är ett nyöppnat exklusivt hotell som ligger precis intill det kända hotellet Atlantis som blivit ett av Dubais landmärken. Sofitel är ett så kallat spa-hotell så ett besök i deras avslappnande spa-avdelning är obligatoriskt – där blir man uppassad i världsklass och i relaxavdelningen serveras kvalitetsté, färsk frukt, och lyxpraliner.

Sofitel finns bland annat sju utomhuspooler vilka är uppvärmda under lågsäsong när det fortfarande kan bli lite kallare dagar och nätter.

Flera av poolerna har dessutom exotiska vattenfall och inkorporerade bubbelpooler att relaxa i. Inom hotellområdet finns det även sju restauranger, alla med olika kök i internationell tappning. En av mina favoriter är Kinarestaurangen, deras Dim Sum går inte av för hackor! Även fiskrestaurangen serverade mat i toppklass, bland annat sushi i alla dess varianter.

dubai-1Här tar jag en skön promenad på stranden.

 

Det bästa av allt med detta hotell är att det har en egen privat beach med härlig vit sand och utsikt över korallblått vatten. Är man ute efter en avkopplande semester är detta allt man behöver, sand mellan tårna, slänga sig i en solstol, blicka ut över vattnet, njuta av de värmande solstrålarna och för en stund glömma bort vinterkylan därhemma.

Blir dagarna på stranden för långtråkiga kan man alltid ta en taxi in till Dubai City.

Högsta byggnaden i världen, Burj Khalifa, är förstås ett populärt turistmål, precis som att shoppa i Dubai Mall eller att ta en afternoon tea i världens lyxigaste hotell Burj al Arab. Jag rekommenderar även att besöka de så kallade soukerna, en slags marknader med olika teman – det finns bland annat en guldsouk där man handlar billigt guld, även en textilsouk och en kryddsouk, med flera, där det går att göra fina fynd.

Vill man hellre hålla sig vid hotellet så finns många möjligheter, beställ room service och få frukosten serverad på sängen. Känner man för att röra på sig så finns det flera tennisbanor och en fräsch gym-anläggning att svettas i. För den mer vatten-entusiastiska finns även möjlighet att prova på den roliga sporten SUP, stå upp paddling! Eller så var det kanske ändå bäst i den där solstolen…dubai-6Frukost på sängen serveras av room service.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.