Bokenäs: SPA-retreat utöver det vanliga

Det är en vacker höstdag; himlen är klarblå, havet ligger stilla, luften är frisk och löven faller sakta från träden. Jag besöker Bokenäs SPA, som visar upp sig från sin allra bästa sida.

September månad börjar närma sig sitt slut och träden bjuder på en sprakande färgprakt i rött, gult och grönt. Solens strålar är ljumma, höstluften kall och jag omsluts av sköna vattenmassagestrålar i en av de 38 grader varma utomhuspoolerna. Kombinationen med det varma badet, den fantastiska naturen, utsikten och den friska luften är oslagbar – ett bättre sätt att komma ner i varv finns knappast.

bokenäs2Jag njuter av ett varmt avkopplande utomhusbad och den friska höstluften. 

Utöver den storslagna naturen runtomkring Bokenäs har hotellet även fler tillgångar; dom satsar nämligen stort på välbefinnandet hos hela människan.  Förutom de vackra promenadstråken i området finns även möjlighet att bland annat träna Yoga, Core och Qigong – efteråt är det skönt att pusta ut i den härliga panoramabastun med vacker utsikt över Koljöfjorden.

Bokenäs SPA ligger i Bohusläns skärgård och är en fyrstjärnig konferens- och spaanläggning. Här erbjuds boende med havsutsikt i rymliga lägenheter och mängder av möjligheter till avkoppling och motion.

bokenäs6Bastun med panoramautsikt över havet har plats för många. 

I den nyrenoverade SPA-anläggningen finns en wellnesspool med vattenfall och relaxavdelning där man kan tillbringa timmar att bara njuta.  I anslutande lounge är brasan tänd i den öppna spisen och aquabaren bjuder på förfriskningar efter doppet.
Själv passar jag på att hämta nya krafter genom en massage- och spabehandling som jag får i ett av de vackra behandlingsrummen.

bokenäs3Havskräftsterrin med tunt skivad hälleflundra, pepparrotscheescake, syrad pumpa och rödlök.

Mat och dryck är även det en viktig ingrediens på Bokenäs, köket serverar välkomponerade och hälsosamma rätter – allt från ekologiska alternativ på frukostbuffén till genomarbetade middagsmenyer och anpassade vinpaket, för att inte nämna den pinfärska fisken och de nyfångade skaldjuren, som är restaurangens specialitet.

I år har hotellet 20-årsjubileum och firar detta med fina erbjudanden – så ta chansen du också att få en upplevelse utöver det vanliga!

bokenäs4