Formex Formidable 2014 Sagaform Accent

Designpriset Formex Formidable 2014 – Termosen Accent från Sagaform

Det årliga designpriset Formex Formidable premierar och belönar intressant, kvalitativ och tidstypisk design. Vinnaren Formex Formidable 2014 är termosen Accent från Sagaform som är formgiven av Gustav Hallén.

Termosen Accent från Sagaform får utmärkelsen Formex Formidable 2014 med motiveringen:

 Det är detaljerna som gör det. Industridesignern Gustav Hallén sätter fokus på handtag och kork – och det stora designföretaget tar ett nytt grepp på kaffekannan. Det är snyggt gjort och ergonomiskt bra.

Tävlingen omfattar 20 nominerade föremål och för att bli nominerad måste produkten ska ha ställts ut på Formex vår eller höst 2014. Den ska vara ny för året, bedömas efter designhöjd och vara tidstypisk. Juryn 2014 består av trendexperten Stefan Nilsson, Sköna Hems redaktör Dan Gordan, Kerstin Wickman, professor i design- och konsthantverkshistoria, designern Anna Kraitz och slutligen Kajsa Falck-Torlegård, Formex.

Formex Formidable 2014 Sagaform Accent

Lyx.se har redan vid första anblick gillat termosen Accent och hade med den i ett tidigare fikareportage. Fin form med härliga, glada färger och en rolig detalj med de olika locken som kan varieras beroende på tycke, tillfälle och smak. Superskönt att hålla i det gummerade handtaget också.

Formex Formidable 2014 Sagaform Accent

Sagaform är ett företag som bland annat arbetar under devisen ”Roligare än Vin och blommor” och menar att det är roligare att ge bort något annat kul och smart till kök och hem istället för den traditionella vinflaskan eller blombuketten som snabbt vissnar. Det tycker vi på Lyx.se gäller allt som oftast och det är dessutom mer hållbart att både ge och få presenter som håller längre och som man kan använda och njuta av i vardagen.