NK auktionerar ut årets juldekor på Bukowskis Market

NK:s julskyltning har varit en tradition ända sedan varuhuset grundades 1902 och tiotusentals människor vallfärdar till avtäckningen varje år. Att auktionera ut delar av julskyltningen och skänka pengarna till välgörenhet är däremot en tradition av senare datum. Vill du bli ägare till en del av dekoren så gäller det att passa på innan den 25:e januari, auktionerna har börjat!

Julskyltningen på NK har som sagt en mer än hundraårig tradition och har lyckats bibehålla sin särställning som en Sveriges finaste skyltningar. Sedan 2011 är Joann Tan Creative Director och alla objekt är handgjorda i  Joann Tan Studio  – och helt unika för NK.

För många börjar julen på NK, med start på skyltsöndagen då vi stolt avtäcker årets fönster. Tillsammans med Bukowskis Market engagerar vi våra besökare att bidra till årets välgörenhet, och samtidigt få med sig en bit av julen på NK hem, Daniel Stipich, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

NK_julskyltning_Bukowskis_läkare_utan_gränser_lindell_joannt_2014_jul_tomtenissar_natt_intext

Att i sann julanda skänka pengar till välgörenhet genom offentlig auktion är relativt nytt för NK som inledde samarbetet med Bukowskis Market förra året, då gick intäkterna till Childhood Foundation. I år kommer alla intäkter att oavkortat gå till Läkare utan gränser.

Det känns viktigt för oss att delta i ett sådant här samarbete med NK – att med små medel arbeta med välgörenhet på det här sättet. Förra året gick intäkterna till Childhood Foundation, och i år har vi valt att skänka intäkterna till Läkare utan gränser, David Brolin, ansvarig för auktionen hos Bukowskis Market.

Vill du lägga vantarna på en helt egen tomtenisse så börjar utropspriserna på 1000 kr och auktionerna pågår på Bukowskis Market till och med den 25:e januari. Ett urval av objekten kommer att ställas ut i Ljusgården på NK.

NK_julskyltning_Bukowskis_läkare_utan_gränser_lindell_joannt_2014_jul_tomtenisse_intext

NK_julskyltning_Bukowskis_läkare_utan_gränser_lindell_joannt_2014_jul_tomtenisse_kanna_intext