Tänd ett ljus för barnen med SOS Barnbyar

Varje adventssöndag uppmärksammar Lyx.se olika välgörenhetsinitiativ, vilka vi tycker bidrar till “true Christmas spirit”. Nu har turen kommit till SOS Barnbyar som hjälper utsatta barn och familjer världen över. För andra året i rad lanserar SOS Barnbyar sin egen tändsticksask och skickar samtidigt uppmaningen att vi ska tända ett ljus för de barn som behöver det allra mest.

lyx_sos_barnbyar_sosbarnbyar_advent_adventsöndag_bolivia_intext

Tändsticksaskarna är inspirerade av H. C. Andersens klassiska saga Flickan med svavelstickorna.

Flickan med svavelstickorna är en saga, men hennes historia är många barns verklighet. Vi hoppas att när människor i år tänder sina adventsljus så väljer de att samtidigt tända ett ljus för de barn som behöver det allra mest – Catharina Gehrke, Generalsekreterare SOS Barnbyar

Och det är precis för att barn inte ska behöva gå samma öde till mötes som flickan i sagan som SOS Barnbyar finns. I över 60 år har de gett barn som övergivits eller blivit föräldralösa ett nytt hem, en ny familj och en utbildning i någon av barnbyarna. Idag finns det över 500 barnbyar världen över men arbetet stannar inte här, de jobbar också preventivt för att stödja familjer så att barn inte ska bli övergivna.

Julen är barnens högtid. Men inte för alla. 100 miljoner barn lever på gatan och riskerar att utnyttjas för trafficking, prostitution eller hamna i missbruk. Genom att köpa vår tändsticksask bidrar man till vårt arbete för att förhindra detta – Catharina Gehrke

lyx-sos-barnbyar-advent-ask-tändstickor-pressbild-intext

lyx_advent_adventsöndag_sos_barnbyar_sosbarnbyar_skola_flicka_intext

Tändsticksaskarna säljs för 29 kr på Apoteket AB, Hemtex och Specsavers och alla intäkter går oavkortat till SOS Barnbyar. Vi tycker att askarna är ett fint sätt att sprida julstämning på och visa att man bryr sig om, så varför inte ge en tändsticksask till vänner och bekanta i år?

Vill du stödja SOS Barnbyar ännu mer så går det att bli fadder via deras webbsida och du kan följa deras arbete på Facebook.

Tänk på att det är en lyx att kunna ge och att det betyder mer än du anar.