Trollskogens kvällsskidåkning i Hundfjället – lyx för barnen

Få saker gör en förälder så lycklig som att se sitt barn glad och full av förväntan. När vi då begav oss till Hundfjället för kvällsskidåkning i ravinen som kallas Trollskogen fick vi en fantastisk familjestund under en härligt fartfylld kväll. Och glada barn!

  “Kom in till trollmor så läser hon sagor” – Här kan barnen öva på att ta av och på sig sina skidor….

Trollskogen ligger i barnvänliga Hundfjället i Sälen. Här bor trollen – ett stort gäng troll som spelar och sjunger varje dag, även under sommar- och höstsäsongen. På vintern susar men ner på skidorna i valfritt tempo (kan ta en stund om man ska hinna se alla troll som tittar fram…) och på sommaren kan hela familjen gå på en lättare vandring genom gammal urskog.

Trollskogen_6_starttroll_trollskogen hundfjälletVälkommen till trollskogen.

Trollskogen består av flera olika delar: Trollskogen, Tandtrollskogen, Trollens fäbod, fordonsparken, barnens skulpturpark och naturhusen.

Trollskogen_9_kvällskidåkning_trollskogen hundfjället

Magisk skogstur
Låt dig ryckas med i trollens fantastiska värld. Vi slås av det engagemang och hantverksmässga arbete som lagts ner för att skapa en magisk känsla i skogen där man åker fram på kvällen mellan de mystiskt belysta träden, stenblocken, träkojorna och guppen.

Trollskogen_4_Operagrottan_trollskogen hundfjället           I Operagrottan står ett gäng småtroll och sjunger vackert. 

Överallt, i träd, på grenar, i hålor, småhus och grottor, sitter både små och stora troll och djur som överraskar på olika sätt.

Trollskogen_11_dasset_trollskogen hundfjället Kanske sitter här ett litet troll på dass?

Efter att ett av barnen varit rätt butter under dagen lös denna upp som en sol vid den speciella skidåkningsstunden och alla ville åka flera gånger om. Kan rekommenderas för att få vilket barn som helst på gott humör! Hela familjen hade en väldigt rolig stund och det tackar vi Hundfjället och Trollskogens skapare för.

Trollskogen_15_kyrkan_trollskogen hundfjället    Inne i trollkyrkan pågår ett trollbröllop. 

Vart ligger Trollskogen?

Även om man inte bor i just Hundfjället, tar man sig hit relativt snabbt med bil oavsett vart man bor i Sälenfjällen. Från stugan i Lindvallen tog det ca 15 minuter till Hundfjället. Ett par knappliftar upp så är du redo att möta alla hundratals troll. Passar barn i alla åldrar, t o m de som just lärt sig stå på ett par skidor kan åka med mellan mammas eller pappas ben.

Trollskogen_5_kör_trollskogen hundfjälletTrollkören underhåller längs skidvägen…

Fler bilder: