Glassakademins Frederik Zäll bjuder på lyxlagat & kaffeglass

Han bryr sig mer om vad du dricker när du lagar mat, än vad du dricker när väl ska äta upp den. Musikern Frederik Zäll vurmar för livsnjutning i form av rätt sång, rätt dryck och bra råvaror när du ställer dig framför spisen. Han älskar att laga mat, ge sig hän musiken och är medlem i Svenska Glassakademin.

När Lyx.se smakade på den nygamla smaken Coffee som Häagen Dazs återlanserade härom veckan var Frederik på plats för att berätta om hans passion för fina råvaror, spännande smaker, musik och god glass.

Häagen dazs_kaffe_dessert

Kaffe är en smak som vi svenskar har velat ha tillbaka i sortimentet.

Uttryck din kreativitet med glass, utmana konventionerna och låt glass sätta guldkant på tillvaron

Svenska Glassakademin tycker att glass förtjänar en högre status i Sverige. Akademin startades 2012 av Häagen Dazs för att slå ett slag för kvalitetsglass genom att utbilda konsumenter om allt från hur man avnjuter glass på bästa sätt till hur man tyder innehållsförteckningen. Glassakademins medlemmar består av fyra kända namn inom mat- och dessertvärlden: Daniel Roos, Annika Ingemarsson, Frederik Zäll och Jennie Elmerfors. Musikern och bandmedlemmen Frederik Zäll är engagerad i akademien på grund av hans intresse för bra råvaror. Hans blogg på Allt om Mat heter helt lämpligt ”Lyxlagat”.

Häagen dazs glass

Frederik gav några tips som är uppskattade både när man köper glass och när man äter den. Han berättade om Glassakademins tio budord som bland annat pratar om att glass ska ätas vid rätt temperatur (ej för kall), luftinnehåll (så lite som möjligt – varför betala för luft?) och vara gjord på bästa möjliga råvaror. Meningen är att du som köper glass ska få bästa möjliga glassupplevelse och godast glass. Kom bara ihåg att glass ska vara gjord på riktig grädde och utan onödiga tillsatser. Häagen-Dazs kaffeglass innehåller bara fem ingredienser och smaken kommer från Robusta-bönorna.

Kärlek blir bäst med få ingredienser. Glass också.

Läs gärna Frederiks blogg om Lyxlagat  och desserter med glass som bas.

Frederik Zäll_glass_dessert_hasselmötsbräck

Kommer du ihåg första gången du åt Häagen-Dazs glass? Det gör jag. Det var smaken Cookies and Cream och jag var nyförälskad…både i min man och i glassen.