Barnebys_Fyra nyanser av rätt

Auktion på Barnebys – Fyra nyanser av rött

Hösten är här och träden håller så sakteligen på att ändra färgskrud. På auktionssajten Barnebys finns just nu en rad härliga föremål i röda toner som passar perfekt för att sätta färg på tillvaron och antikexperten Pontus Silfverstolpe väljer sin favorit.

Bland trendsättare talas det ofta om att vi ska våga blanda stilar och tidsepoker för att ge vårt hem en egen personlighet. Det rekommenderas också att lägga ner mer energi på detaljerna och kanske addera det där lilla extra som inte nödvändigtvis behöver passa in i den övriga stilen i inredningen. Ibland kan ett enda föremål i färg eller i annan stil förändra ett helt rum. Samma tänk gäller ofta för att skapa oss en egen personlig klädstil. En färgstark klocka eller en vackert röd sjal kan göra allt för att berika en simpel outfit.

Pontus Silfverstolpe från Barnebys väljer…

När Carl Larsson målade sina världsberömda interiörbilder var den röda färgen ett givet inslag som accentuerande färg i familjens inredning. Det var framför allt Carls fru Karin som låg bakom parets mycket säregna inredningen som kan beskrivas som en blandning av Art & Crafts-rörelsen mustiga färger i grönt och rött och den mer klassiska inredningen av svenska antikviteter, ofta ommålade i rött, grönt, gult eller ljusa färger och trä.

Auktion_Barnabys_Carl Larsson

Carl Larssons akvareller och illustrationer spreds runt om i världen redan när de målades i början av 1900-talet och tack vare dessa blev det “svenska hemmet” vida känt. Väl hemma i Sverige har konstnärens illustrationer färgat vårt inredningsideal allt sedan dess, och den röda färgen som ofta symboliserar värme, kärlek och gästfrihet är fortfarande en av de vanligaste färgvalen när vi vill kontrastera mot det typiskt “svenska vita”.

Fler röda nyanser hittar du här på Barnebys!