AXEL ARIGATO – Tack på japanska för svensk design från Paris

Blir du inte klok på rubriken? Det är egentligen ganska enkelt. Axel Arigato är ett företag som designar minimalistiska sneakers i Paris, med bas i Sverige. Arigato då? Det betyder tack på japanska. Här kan du se hur varumärket spännande och överdådigt beskrivs av dess anonyma grundare, Axel Arigato.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pm_fpoEs36s&w=640&h=360]

För den medvetne har det nog framgått att sneakers, och kanske framförallt minimalistiska sneakers från märken som Common ProjectsLanvin med flera har satt ett starkt avtryck i modevärlden. Det spännande och smarta med Axel Arigato är att de levererar hög kvalitet till ett pris i en prisklass strax under de stora ikoniska och dyra varumärkena. Det kan bli intressant att följa.

Axel Arigato

En annan sak värd att titta lite närmare på är kollektionens bredd. På hemsidan kan man idag köpa loafers, espadrillos, high top-, low top- och chukkasneakers. I stort sett varje modell kommer dessutom i flera utföranden gällande färg och material. Under kategorin low top sneakers, eller låga sneakers, hittar man även en trendig sko just nu: Vans-inspirerade slip-ons. Men Axel Arigato gör ju såklart det i en lyxigare tappning.

En annan trend som går igenom sortimentet är olika djurskinns-mönster, samt att flera av modellerna har en yta av ponyhår. Den vita, tjocka gummisulan känns också igen från flera andra varumärken och ger ett stilrent intryck.

Axel Arigato

En ytterligare intressant aspekt av det nyfödda varumärket är dess inställning till den digitala eran, som de själva kallar det. Man menar att det uppstår nya trender varje dag i vår tid och att det därför är viktigt att uppdatera kollektionen ofta.

Konceptet verkar också gå ut på att ha få fysiska försäljningsplatser, och istället praktiskt taget helt nätbaserad skoförsäljning. Som det verkar nu kommer endast ett antal flaggskeppsbutiker endast finnas. Vi får se var den första hamnar och om det kanske blir Sverige eller Paris. Så länge kan du kolla in deras webbshop och instagram-konto för uppdateringar och inspiration.

Axel Arigato
Sammanfattningsvis kan man säga att Axel Arigato är intressant ur fler synpunkter än just enbart designen. Det är ett intressant ungt varumärke som på riktigt kan komma att utmana, och de är från Sverige! Min gissning är att du inte behöver vänta länge innan du ser allt fler lyxiga, mönstrade senakers från Axel Arigato på gatorna, men så klart i de allra mest trendiga kretsarna först.