Categories
Kultur Mat & Restauranger

Frantzen – 2-stjärniga Michelinkrogen vill ge gästen full insyn

Listad som nummer 23 i ”The World’s 50 best restaurants” kan man förstå att Frantzén är exklusivt på alla fronter. Inte alla har möjlighet att besöka restaurangen i Gamla Stan i Stockholm, men ta en titt på filmen så får du åtminstone uppleva konsten i matlagningen med ögat. Nyrenoverade Frantzen ger gästerna mer inblick i köket.

Frantzén öppnade för första gången sina dörrar 2008 som ”Frantzén/Lindeberg”, men är sedan 2013 endast restaurang Frantzen sedan Daniel Lindeberg lämnade samarbetet. Nu har man under sommaren 2014 genomgått en renovering och har till ära för nyöppnandet låtit göra en film som visar på utvalda rätter, matlagningskonsten, kärleken till råvarorna samt blickar in i köket hos Björn Frantzéns matlag. Filmen har gjorts av vdKG Design, som har samarbetat med Frantzén sedan starten och som har utvecklat alla identiteter hos Frantzén inklusive The Flying Elk, Gaston och Corner Club.

Rätterna du ser i filmen är plockade från den nya menyn som gäller nu efter sommaren. Hästsushi låter intressant och väcker nyfikenhet. Eftersom man jobbar extremt mycket efter säsong så kan det försvinna och tillkomma nyutvecklade rätter hela tiden i testköket – Studio Frantzén.

Hästsushi_Frantzen

Frantzen ger total insyn i köket

I och med renoveringen har allt förnyats, alla 56 kvm är renoverade. Den stora förändringen är att gästtoaletten har flyttats och de tidigare 4 platserna i köket har utökats till 8. Detta innebär total insyn i köket.

Att som kock få skräddarsy en lokal efter ens gastronomi är en dröm för många, för mig tog det ett par år att genomföra. Det var riktigt kul!  – Björn Frantzén

Det viktigaste när lokalen gjordes om var att den skulle ”rimma” med Björns matfilosofi, samt att ge gästerna mer inblick i köket. Deras förhoppning är att detta ska lyfta hela middagsupplevelsen.

Frantzen_interior

Om du någon gång får tillfälle att gå dit, så kan vi intyga att det är en upplevelse som du sent ska glömma i form av ett eldorado av smaker och spännande kombinationer. Ett lyxigt besök på flera fronter, som sig bör på en av världens bästa restauranger.

Läs gärna vad sommelier och Lyx.se’s egen smakconnaisseur Björnstierne Antonsen hade att berätta om Chefs Table hos Frantzén.

Björn Frantzen_foto Tobias Björkgren

Björn Frantzén utanför sin restaurang

 

Foto: Tobias Björkgren och vdKG Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *