Chef’s table – hemtrevligt eller bara för de invigda?

chef's table 1

Vill du känna pulsen i köket? Se hur det nästan brister? Snickesnacka lite med kockarna? Höra smattrandet av bongmaskinen som aldrig slutar? Få en riktigt osminkad kökssittning med sann realism? Då kanske du borde kolla in Chef’s Table, eller köksbordet som det kallas på hemtama Pubologi i Gamla Stan.

Frantzén, Chef's table

DEFINITION CHEF’S TABLE

Ett chef’s table ligger som sig bör i restaurangens kök, reseverad för VIP-gäster eller andra som på något sätt väljs att premieras av restaurangen och/eller köksmästaren. Besökaren serveras en förutbestämd meny som serveras av köksmästaren själv. Dessa bord kan OFTAST inte bokas den reguljära vägen. Men man kan ju alltid försöka …

BOKA CHEF’S TABLE?

Varför? I mångt och mycket för att den mycket frekvente restauranggästen blivit blasé och behöver nya kickar? Även dynamiken att känna sig utvald kan vara en av de stor aanledningarna till varför man söker sig till detta exklusiva sett att dinera.

Stockholms första låg på insomnade 1 rum & kök på Nybrogatan, numer huserar puben St Andrews Inn i lokalen. Annars på Frantzén, Pubologi, AG, Vassa Eggen.

Lyx.se bestämde sig för att ta reda på lite mer och tog sig en pratstund med Niklas Löfgren, restaurangchef och Fredrik Horn, sommelier, på prisbelönta restaurang Frantzén i Stockholm.

Varför bestämde ni er för att ta fram ett chef’s table?
Det var Björn Frantzéns vilja att komma närmare gästen som resulterade i att vi förstorade vår kökslucka så vi kunde sätta fyra barstolar framför honom och resten av köksteamet. Vårt kök var redan innan helt synligt för alla med nu får de som vill en möjlighet att komma än närmre.’

KAN man boka ert chef’s table? Hur?
Bokningar görs precis som resten av restaurangen på vår hemsida eller per telefon.

Vad har ni för koncept här? Är det en specialmeny?
Konceptet är precis de samma som i resten av restaurangen. Alla äter vår fasta meny även de i köksluckan.

Favorit bland chef’s tables värden runt?
Masa i New York är den som har inspirerat oss mest.

Vad är lyx för er?
Att få jobba med det man brinner för. Så vi har världens lyxigaste liv!’

Vad är lyx i ert yrke?
Att få spendera tid med våra familjer. Det är dock något man inte är bortskämd med i vårt yrke.

Avslutningsvis, Husbubbel just nu?
Chartogne – Taillet, Cuvée Sainte Anne Brut, Merfy.

chef's table 6

chef's table Björn Frantzén BW

chef's table 5

chef's table 4

chef's table Frantzén Winter Edition.1

chef's table Frantzén Winter Edition.2

chef's table Frantzén Winter Edition.3

chef's table Frantzén Winter Edition.4

chef's table Turbot with asparagus cooked for 3 hours.

chef's table Sweetbreads with liquorice and caramelized yuzu

chef's table 3

chef's table 2

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *