Volkswagen Golfarena

Volkswagen Golfarena – en ny sorts sportklubb med faiblesse för golf

När man säger golf tänker nog de flesta på den traditionella 18-hålsbanan som tar nästan 5 timmar att gå runt och som dessutom tillhör en viss skara människor. Utanför Sveriges golfhuvudstad Halmstad ligger Volkswagen Golfarena, som vill ändra på detta. Klubben är till både för den som inte ens har grönt kort samt för proffsgolfaren som vill träna precision. Lyx tittar närmare på konceptet.

Visst ska man som golfspelare kunna njuta av en vacker bana och kunna träna upp sin spelförmåga på ett professionellt sätt, men att blanda detta med avancerad green-träning, repetitiv teknik i bunkern, en runda på putting-banan med din dotter eller en prviatlektion i Balance Golf är något nytt. Volkswagen Golfarena utanför Halmstad är en ny sorts golfanläggning – den första i Europa i sitt slag. Den har skapats utifrån ett koncept som går ut på att erbjuda något för alla – proffs som nybörjare, gammal som ung, tränad som otränad, golfare eller icke-golfare och vardagslyx som specialevenemang.

Martin Siljegård_Halmstad Volkswagen Golfarena_700

Martin Siljegård, partner på Volkswagen Golfarena och före detta snowboardproffs, är djupt engagerad i att få alla sorters människor att upptäcka vad Volkswagen Golfarena som idrottsanläggning har att erbjuda. Lyx.se slås av havsutsikten i kombination med de välvårdade markerna. Förutom det traditionellt golfgröna har man skapat en miljö som påminner om Skottland. Mellan de olika banorna står strandgräset högt och växtligheten får trimning av anläggningens egna får. Fåren äter gräset och skapar helt naturligt skotska karaktären på kullarna.

Volkswagen Golfarena_flygbild

Volkswagen Golfarena består av 17 hektar mark ute vid kusten mellan Ringenäs och Frösakull strax nordväst om Halmstad med en slående utsikt över havet där man byggt 2 korthålsbanor, en exceptionell chip- och puttgreen som mäter 1300 m2 samt en 18-håls (!) puttingbana ”Himalayas Äventyrsgolf”. Därpå ett klubbhus med café, bed & breakfast, modernt gym samt en året-runt-öppen driving range med tillhörande konceptlokal för ”Balance Golf”. Det senare berättar vi gärna mer om.

Halmstad Volkswagen Golfarena_Skyltar_klubbhus

I Arenahuset finns reception, café, trevliga hotellrum med Bed & Breakfast koncept, gym med PT Martin Tunhag, bastu med havsutsikt, konferensrum och svingstudio. Precis utanför ligger en lekplats för barnen som kanske inte vill fika med mamma och pappa efter äventyrsgolfen.

Finska landslaget tränar_Volkswagen Golfarena

Medan vi går runt banorna, ser vi på håll det hårdtränande Finska golflandslaget samt ett av våra svenska golfproffs som tränar bunkerslag lite här och var. Martin hälsar hjärtligt på alla – de äldre männen på puttingreenen, de unga tjejerna vid rangen och de som jobbar på sina håll för att hålla varje del av anläggningen i toppskick.

Volkswagen Golfarena Erik_Halmstad

En av resurserna på Volkswagen Golfarena är i form av Erik Blomqvist som just tagit fram konceptet ”Balance Golf”. Till skillnad från en vanlig golfpro på andra klubbar, tar Erik din träning till en annan dimension. Hans koncept går ut på att få dig att prestera utifrån det bästa som just din egen kropp kan – oavsett vilken sving som just nu är mest populär eller vad som ser snyggast ut.

Volkswagen Golfarena Halmstad_chip flagg

Erik berättar att hans syn på golfträning gör att man sparar på kroppen eftersom man utgår från din egen kropp och dess personliga förutsättningar. Kroppen är primär, svingen sekundär. Han jobbar med att skapa både en yttre och inre balans hos sina kunder. Träningen sker både på greenen, banan och på gymmet för att skapa en styrkebalans.

Jag går till platser där man känner sig otrygg. Det gäller att utveckla och jobba just på det man är rädd för. Med större trygghet släpper rädslan.

Erik tar sig an varje kund med passion och tar fram en individuell handlingsplan. Han poängterar att det är viktigt att hålla sig till den långsiktiga utvecklingen och välmåendet – stick to the plan. 

Som barn var du fri i tanken och vågade lyckas. Vi kan hjälpa dig att hitta tillbaka till den naturliga känslan av frihet, där möjligheterna övervinner begränsningarna. När du förstår hur du ska röra dig träffar du bollen rent. Varje gång!

När vi träffar Erik går 55 personer just nu på en 7-veckors kurs, men man kan anlita Erik även under kortare uppdrag under några dagar. Allt beror naturligtvis på vad du har för grund och vad du vill åstadkomma.

Volkswagen Golfarena Erik Blomqvist_Golf Digest_cover

Erik Blomqvist på omslaget av svenska golftidningen Golf Digest.

På vintern står de flesta svenska golfanläggningar stilla och orörda. Här på Volkswagen Golfarena har Driving rangen öppet samt att du kan träna puttar på de uppvärmda greenerna.

Volkswagen Golfarena_uppvärmd green

Golfspelandet må sjunka under vintertid, men gymmet blomstrar och ute på marken gör man skidspår med riktigt spårmaskin för både skön fritidsåkning samt träning för längdåkningsproffsen. Faller ingen naturlig snö läggs konstsnö ut, 5 – 6000 kubikmeter. Efter ett antal 3-kilometersrundor kan du vissa dagar umgås på After-Ski i klubbhuset! Är man här nere och ska satsa på skidor så åker man hit. Förra säsongen kom det till och med folk över från Danmark för att åka skidor.

Vasaloppsåkarna gnessade på lite mer.

Många kommer hit som daggäster men Golfarenan har även några hundra årsmedlemmar. Målet är att få in ännu fler. I medlemskapet ingår tillgång till gymmet, golfen samt skidåkning på vintern i olika kombinationer beroende på vad du vill fokusera på.

Vad de flesta missar är bästa golfsäsongen här är under september – oktober. Det är en underskattad del av golfsäsongen – höstarna är underbara.

Volkswagen Golfarena med dess engagerade personal och mångsidiga koncept är ett trevligt inslag i vardagslyxen eller varför inte under familjesemestern. Åk dit själv och slå några bollar för lite välförtjänt egentid eller utmana bästa polaren på en äventyrsrunda – du lär inte bli besviken på upplevelsen.

Det vi ser på Volkswagen Golfarena är det vi kommer att se på andra klubbar om några år.

Volkswagen Golfarena_barn

COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.