Stockholm Art Week

Stockholm Art Week – Huvudstadens konstscen öppnas upp

Sedan 2013 har Stockholm sin egen Art Week precis som New York, Venedig och Basel. Under vårens upplaga av Stockholm Art Week, den 1-6 april 2014, håller flera museer, mässor och gallerier öppet lite extra för att du som konstintresserad ska kunna njuta av utbud, vernissage, utställningar och nya upptäckter.
Syftet med Stockholm Art Week är att lyfta fram Stockholm som konststad och skapa ett bredare intresse för Stockholms rika konstutbud.

Stockholm Art Week PhotoMarket_Fotografiska

I samband med Stockholm Art Week hålls också konst- och fotomässor som Market Art FairPhotoMarket och Stockholm Photography Week.

– Stockholm är en fantastisk konststad och det är unikt att så många i den breda konstvärlden kan samarbeta för att sätta Stockholm på kartan som en internationell konststad, Joanna Sundström, initiativtagare och Director på Stockholm Art Week.

Nordens största konstmässa Market, där Sveriges bästa gallerior samlas, äger för första gången rum på Liljevalchs den 4-6 april.

Stockholm Art Week Liljevalchs_exterior_eftermiddagsljus

Bonniers Konsthall och Taverna Brillo inleder Stockholm Art Week den 1 april och bjuder in till en kväll fylld med konst, musik och barhäng. Under kvällen visas brasilianska konstnären Laura Limas mänskliga skulptur Att åldras (To Age).

Stockholm Art Week SAW14

Utställningen ”The art of not making”, som arrangeras den 4-6 april av Jonas Kleerup i samarbete med Bukowskis, är baserad på den amerikanske konstnären Michael Petry’s bok “The Art of Not Making” med skulpturala verk av bl a Gavin Turk, Mike Kelley, Angela de la Cruz med flera.

Stockholm Art Week vi_hade_fel_de geer

Något Lyx.se ser speciellt fram emot är utställningen ”Vi hade fel” i Berns Hotels lobby den 5:e april. 1967 reste Carl Johan De Geer, DN:s dåvarande modereporter Rebecka Tarschys, Gunila Axén och Marie-Louise Ekman till Paris och de främsta modehusen. Uppdraget var att skildra en företeelse som de trodde var på utdöende: den exklusiva högborgerliga haute couturen. Utställningen innehåller ett urval av en unik fotografisk modeskildring där Carl Johan De Geer i efterhand konstaterar: Vi hade fel!

Under Gallerinatten den 5 april håller Stockholms ledande gallerier öppet extra länge. Är du själv konstintresserad kan du spana in det kompletta programmet för Stockholm Art Week på Konstveckans hemsida.