Bell & Ross Nascafe Racer – hantverk, kvalitet och tradition

Bell & Ross för det Schweiziska klockarvet vidare. Med ursprung från instrumenttillverkning till flygindustrin, vårdar de sin tradition genom att producera klockor av yttersta kvalitet. Just kvalitet och prestanda är av yttersta vikt då de främst används av astronauter och andra flygande.

Bell-&-Ross-back

För att skapa mer “buzz”, och säkerligen visa klockornas tålighet, skapade man en riktigt avskalad caféracer baserad på en Harley-Davidson Nightrain FXSTB. Till sin hjälp tog de Shaw Speed & Custom, som förvandlade denna standard HD till detta “cafémonster”.

Bell-&-Ross-Handelbars

Shaw Speed & Custom’s idé var att utgå från Bell & Ross vision gällande prestanda, precision och  ingenjörskonst.

Bell-&-Ross-Engine

Här ser du det egna handgjorda avgassystemet som ger Bell & Ross Nascafe Racer sin ljudliga identitet. Tekniska specifikationer och fler bilder finner du på Shaw Speed & Custums web.

Claes Foxérus är bildad genom livets olika vägar samt utbildad civilekonom i Lund och Köpenhamn, och har varit kommunikationschef, marknadschef och VD i olika bolag. Han har startat upp bloggarna www.davidreport.com och www.produktutveckling.nu samt organisationerna www.apgsweden.se och www.planner.se. Claes är numera egenföretagare med kreativ kommunikation, strategi och affärs/produktutveckling på agendan, där skrivande, föreläsande och utbildning utförs i olika former, bl a om trender och framtid för www.secondsight.nl. Dessutom driver Claes www.hintland.com som avses vara en inspirationskanal för framtida innovationer, produktutveckling och marknadskommunikation genom att lyfta fram ”allt möjligt”. ”- Vi lever i en postmodern tid där allt och inget fungerar, därför hittar du inspiration till stordåd där du minst anar det”