tesla pop-up store model s

Tesla pop-up store i Stockholm – värd den resa!

Tesla har varit ganska osynliga i Sverige men nu har märket tillfälligt öppnat Tesla pop-up store i Täby Centrum. På plats finns produktspecialister att fråga och nya Tesla S att provköra. Tesla är ett märke med en mission. Helt på egen hand håller man på att rita om kartan för hur vi tänker, använder och köper bil. För vi snackar +400 häst och ren eldrift, egna stationer med gratis laddning och större fokus på kundupplevelsen vid bilköpet. Så har man också rebellen och entreprenören Elon Musk i förarsätet. Ni vet, Paypal-miljardären med egen rymdraket som heter Dragon.

Lyx har tidigare skrivit om att Tesla kanske är på väg att köra ifrån hela bilindustrin. En av dom intressanta sakerna med Tesla S är att modellen är bakhjulsdriven och att viktfördelningen är nära nog 50/50. Model S Performance bjussar på 416 hästar som springer upp till 100 på 4,2 sekunder. Nästan lika fort som nya BMW M5!

2014 kan mycket väl bli det år när när elbilar och hybrider på allvar utmanar konventionella förbränningsmotorer. Mycket tyder på det. Mitsubishi lanserar grymma hybriden Outlander PHEV i januari, BMW har sin i3 och och amerikanska utmanaren Mission har en makalöst tuff eldriven sporthoj som kostar ungefär som vilken Ducati Panigale eller BMW HP4 som helst. Bara för att ta tre intressanta exempel.

I januari provkör Lyx nya Tesla S.