Porsche Macan – dubblar som dagispulka och fjällexpress

Säg Porsche och dom flesta tänker 911. Men det är inte 911 som är storsäljaren – det är suven Cayenne! Den succén vill Porsche gärna upprepa och lanserar nu minisuven Porsche Macan för att kriga mot Audi Q5, BMW X3 och Range Rover Evoque.

Porsche Macan byggs i Cayenne-fabriken i Leipzig (911 byggs i Stuttgart) men delar somliga komponenter med Audi Q5. Mest intressant med Macan är att den driver på alla fyra men Porsche har utvecklat ett eget system för att skapa en mer bakhjulsdriven karaktär. Det är en enormt stor skillnad i känslan mellan fram-/fyrhjulsdrift och bakhjulsdrift, särskilt vid aktiv körning!

porsche macan 3

Växellådan är dubbelkopplad och sjustegad och det finns tre motoralternativ. Dieseln är en stressfläktad treliterssexa. Bensinarna är en V6a på 3 respektive 3,6 liter, båda med dubbelturbo, och dom levererar 340 hästar respektive 400.

Interiören är sportig, till exempel sitter varvräknaren i mitten på klassiskt 911-manér! Mittkonsolen känns igen från supersportbilarna Carrera GT och 918. Eller för den delen, från lyxlimpan Panamera!

Macan lastar 500 liter och det borde räcka för alla nyblivna barnfamiljer som söker en dagispulka som kan kan dubbla som både shoppingvagn och fjällexpress.

porsche macan 4