Taylormade tänker annorlunda med nya SLDR Driver

Det är en gammal sanning att låg tyngdpunkt långt bak ger en förlåtande klubba med hög utgångsvinkel på bollen. Taylormade har genom labbtester upptäckt att det istället är en tyngdpunkt långt fram som ger de längsta slagen. Möt nya SLDR Driver.

SLDR står för Slider och kommer av att det finns en vikt på 20 gram som kan flyttas längs en skåra i sulan. Genom att flytta sulan mot hälen på klubbhuvudet blir det lättare att vrida runt klubban vilket ska ge en draw om allt går som det ska. Skjuter du istället vikten måt tån blir det tyngre att vrida runt klubban och du träffar bollen med öppen träffyta vilket ger en fade eller slice. Enligt Taylormade ska du genom att flytta vikten till de mest extrema av de 21 positionerna kunna förändra bollbanan drygt 25 meter i sidled om svingen är densamma.

Taylormade SLDR soke-top

Olikt Taylormades andra drivers de senaste två åren kommer SLDR bara i svart. Taylormade har ju hävdat att det är lättare att sikta med ett vitt klubbhuvud och när de nu bara erbjuder den senaste innovationen i svart så undrar åtminstone jag hur marknadsavdelningen tänkte. Dubbla budskap är aldrig bra.

SLDR finns i tre loft – 9,5, 10,5 och 12° och kommer som standard med ett Fujikura Speeder 57-skaft på hela 45,5 tum.

Taylormade SLDR toe

Taylormade SLDR back