Taylormades nya golfklubbor heter Rocketbladez

När Taylormade Golf för någon månad sålde in sina klubbor för nästa år hette Drivern Driver A och järnklubborna Iron A och Iron B. Få företag är så starka att de kan få beställningar på produkter som ingen har sett men Taylormade lyckas med det.

Nu har Iron B presenterats och namnet är Rocketbladez. Det är en järnserie som hämtat teknologi från träklubborna. Genom sulan går en 2 mm bred skåra – Speed Pocket – som gör att själva träffytan kan fjädra vilket ger mer fart på bollen. Framförallt kan träffytan fjädra längre ned och över en större yta vilket gör att bollen flyger längre även vid träffar lite utanför sweet spot.

Klubban kommer i två varianter, en för vanliga söndagsduffare och en för duktigare spelare, då heter den Rocketbladez Tour. Vanliga Rocketbladez kostar 5 999 kronor för sju järn med stålskaft och en tusenlapp till frö grafit skaft. Tourmodellen finns bara med stålskaft och kostar 7 499 kronor för sju järn. Rocketbladez landar i butikerna i början av december men vill du ha tourmodellen får du vänta till 1 februari nästa år. Det känns i och för sig som ett mindre problem med tanke på att de svenska banorna håller på att gå i ide just nu.