Categories
Bilar & Fordon Design Hälsa Lyx Presenterar Sport

Argentario – gör cyklandet till en vardagslyx

För ett par år sedan startade tre vänner i Stockholm ett företag som siktar på att snygga till den tvåhjuliga trafiken i Stockholm. Och då menar jag inte det motordrivna alternativet utan ett fordon där man faktiskt använder sina muskler…

Som ni säkert förstår är det cyklar jag pratar om. Det är med elegans som du glider ner för stans gator på en av Sveriges nya tillskott inom cykling – Argentario.

Argentario_herr_röd_700

Få cyklar idag tycker jag utstrålar elegans och kvalitet, ofta får man som kund kompromissa på något av de två, men som tider förändras och människor blir mer och mer miljömedvetna och måna om sin hälsa har intresset för cyklar aldrig varit i större.

Idén om en designad stadscykel som ska hålla en livstid och som väcker känslor har varit en grundpelare för oss under hela vår arbetsprocess.

Argentario designades i Sverige av Mattias Rosén, en av grundarna till företaget. De andra två delägarna är Peter Nilsson samt Andreas Arrbäck. Tillverkningen sker i Polen där faktiskt många av våra cyklar vi hojar runt på idag sätts ihop.

Argentario_cykel_Herr_Dam

Trots att Argentario är en svenskdesignad cykel har den ett namn som mer för tankarna till Italien – och det är just därifrån grundarna fick inspirationen. Det är också därifrån namnet kommer – en halvö i södra Italien där grundarna och deras familjer brukar semestra tillsammans.

“Ta Argentario då, där drömmen började!

Cyklarna finns både i dam och herrmodell. En Argentario är fylld med små designelement som man kanske inte tänker på vid första mötet men som sätter guldkant på cykelturen när man tittar närmare.

Handtag_Belysning_Argentario

Till exempel utmärker sig kedjeskyddet långt utöver ett vanligt kedjeskydd i design. Skinn på styre och sadel är en annan detalj som skapar en elegant look.

Brooks läder_Shimano Växlar_ArgentarioAlla skinndetaljerna kommer från anrika Brooks i England.

För att ta sig fram smidigt i staden är cykeln försedd med åtta växlar som gör det lika lätt att flyga förbi på raksträckorna som att dansa upp med cykeln för uppförsbackarna.
Varje komponent är noggrant utvald – Shimano levererar växlar och bromsar. Med sin smäckra stålram erbjuder Argentario sina cyklar i de färgerna grön, röd, vit, svart, blå och nougat.

Argentario_vit_dam_cykel

Varför ska man välja en Argentario? Jo, om man vill ha en smidig och nätt cykel av premiumkvalitet och med en enastående elegans och karisma så har man hittat rätt. Priset för en Argentario är 12 900 kr/st, och för det får man cykel som andas kvalitet. Det känns som Argentario är här för att stanna och visa våra cykelmärken som har hängt med ett tag att det finns en ny aktör på marknaden.

Det ligger i tiden att värna om sina anställdas hälsa. Vill man som företag ha egna företagscyklar, kontakta Argentario via deras hemsida så finner man mer information. Färg, komponenter och logga kan anpassas efter eget önskemål.

Nyfiken på en Argentario eller vill veta var man kan provcykla eller införskaffa ett exemplar – besök Argentario.se.

En livsstilscykel för den medvetna citymänniskan – att cykla blir sannerligen en vardagslyx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *