Känslan av ett vackert inslaget paket

Innehållet i ett paket är viktigt. Kanske finns därinne något man länge önskat sig eller kanske är det en uppskattad överraskning. Oavsett innehåll är det roligt att få ta emot ett vackert inslaget paket. En present som någon lagt ner tid, energi och kärlek på är mycket uppskattat av de allra flesta.

Jag kan tycka att det blir extra viktigt med inslagning av paket nu i nätbutikernas era. När fler och fler beställer sina kläder eller nya saker över nätet blir det än mer viktigt med inslagning. Och det är det lilla extra som ger knorren. Inte bara i form av att den beställda varan måste skyddas mot skador i transporten, utan det ger så mycket mer för mottagaren om varan kommer snyggt inslaget. Så klart beror det ju på vad du beställt, men är det något inom mode eller design så kan jag svära på att de flesta lägger större värde på att packa upp ett fint inslaget paket.

Några som lyckas bra med snygga paket är modebutiken Net-à-Porter. Det är en fröjd att packa upp deras försändelser. Bort med den obligatoriska ytterkartongen som skydd – et voilà! Där har du en enkel men elegant svart kartong med omsorgsfullt knutna band. I kartongen finner du allt som oftast crèpepapper kring din beställda vara. Jag får känslor av välbehag varje gång.

Netaporter3

 

Det är något speciellt – ja, det känns exklusivt och roligt att packa upp ett sådant paket. Det ger utan tvekan en smula lyx i vardagen.

tiffany gift

Ett lått igenkännbart paket från en viss butik kan dessutom föra med sig en våg av spänd förväntan. Är det den där speciella turkosblå färgen på den där lilla lilla asken med vitt sidenband runt – ja, jag vet vad jag skulle förvänta mig då i alla fall!

Så klart har vissa butiker valt ut en paketinslagning med en färg och en form som representerar deras varumärke och som andas kvalitet. Titta bara på NKs paketinslagning med vitt papper, deras logo tryckt på kartongerna och snöre som lyser NK så långt ögat kan nå. Så enkelt, men så snyggt. Får man ett paket från NK som innebär det helt naturligt en kvalitetsstämpel i de allra flesta fall och mottagaren känner sig utvald.

NK inslagning

Kvalitet på varan bestämmer många gånger också hur den är förpackad. Inte vill du få din favoritparfym från något av de stora modehusen i en trist plastflaska eller grå kartong. Du vill dessutom gärna ha din nya handväska från Louis Vuitton i sin fina tygpåse nedlagd i den för varumärket utmärkande kartongen som stoppas ner i en glansig papperspåse med tygband – inte gärna i en Konsumkasse, tack. Många gånger betyder inhandlingen och förpackningen mycket under själva inköpet av den lyxiga vara man så länge har åtrått. Det ingår i upplevelsen.

Att få knyta upp alla rader med vackra sidenband, öppna den gedigna kartongen och riva av silkespappret samt kanske pilla bort lyxmärkets eventuella klisterlapp är en smärre lyx och bidrar till att höja värdet på det som paketet innehåller.

Halva nöjet med att ge en present till någon är dessutom att välja den med omsorg och att slå in den vackert. Jag är övertygad om att en person som tar emot en present blir extra glad och smickrad om man tänkt till lite extra på vad som passar just henne eller honom. Har man dessutom gjort en vacker inslagning är det stor sannolikhet att du sätter ett stort leende på mottagarens ansikte och kanske till och med ett glädjeuttryck i form ”Åhhhh” eller ”Wow, vilket paket!”

En personlig present i vacker inslagning – det är den ultimata kombinationen. En glädjespridare. Tänk på det nästa gång du ger bort en present!

gift-wrapping