Rue de Varenne: supermodellen Emma Wiklund presenterar sin första doft

“I loved my years in St.Germain” – lyx.se var på plats när svenska supermodellen Emma Wiklund lanserade sin första doft –  en Eau de Toilette vid namn Rue de Varennes.

Många minns Emma Wiklund främst som en av supermodellerna som dansade i George Michaels musikvideo ”Too Funky” från 1992.

Själva associerar vi fortfarande Emma (då Sjöberg) med Minimjölks-reklamen när denna lanserades under tidiga 90-talet. Idag är hon fortfarande lika förtrollande och har i och med sitt hudvårdsmärke Emma S.  och nya parfymen Rue de Varennes även tagit steget in i dofternas förtrollade värld.

Namnet på doften kommer från Emmas tid som modell i Paris. Hennes första riktiga lägenhet i staden låg just på Rue de Varenne i det bohemiska Saint Germain, på Rive Gauche (västra flodbanken). I ett gårdshus, som tidigare hade fungerat som stall, fann Emma sitt första egna hem.

“Det var litet, men helt magiskt,” berättar hon.

emma-wiklund-sjoberg-supermodel Emma presenterar sin första doft i Stockholm

Hur doftar då Paris? Hur doftar en gata? Inspirationen kommer både från henne själv samt från de erfarenheter och upplevelser som Paris gav henne. Huset där hennes lägenhet låg men också trädgårdarna och skulpturerna vid Musée Rodin, i närheten av hennes hem, som var en oas för Emma.

”Jag älskade att strosa runt i trädgårdarna vid Museé Rodin där väggarna var vackert inklädda i blommor. Det är denna tid av mitt liv som inspirerat mig till vår första doft,” berättar Emma.

Tillsammans med ett av världens största dofthus Givaudan började arbetet med att ta fram den doften för två år sedan. Emma och Givaudans representant behövde lära känna varandra för att komma fram till den rätta kompositionen av oljor som skulle ingå i Rue de Varenne. Efter en första omgång fick Emma byta näsa inom Givaudan eftersom de första försöken inte lyckades. In klev då välrenommerade parfymören, och en av världens främsta näsor, Aurelien Guichard.

Guichard kommer från Grasse i södra Frankrike och tillhör en parfymörfamilj som i generationer arbetat med parfym och att producera rosor och jasmin för de stora parfymhusen i Paris.

Arbetet inleddes med att Emma fick berätta om sig själv och vilka dofter hon tycker om. Till sist landade de i 4 spår och valde sedan ett som utvecklades vidare till Emmas Rue de Varenne.

Emma berättar att doften har toppnoter av pärlande päron och liljekonvalj, mellannoter av apelsinblomma och vit mysk samt en bas av ljus mocka, patchouli och Grand Cru vanilj från Madagaskar.

emma-wiklund-rue-de-varennes-flaska-diplay
Flaskan är enkel men vacker

För Emma var det viktigt att doften skulle sitta kvar länge men inte vara för stark. Man valde därför att ta fram en Eau de Toilette istället för en Eau de Parfum. Doften känns blommig, djup, kvinnlig och elegant. Oljorna till Emmas doft kommer från Frankrike, men man blandar och fyller flaskorna i Linköping. Reklambilderna för doften är fotograferade på just Rue de Varenne där Emma bodde.

emma-rue1

Rue de Varenne kommer ut i butikerna i Juli, först på Kicks och sedan även på Åhléns. 30 ml kommer att kosta 399 kronor och 50 ml 499 kronor.
Se Emma i George Michaels video:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JQ2DVwSVIIo]

Michaela Hemgren och Rebecca Martin

ps. Emmas egen blog hos Damernas Värld hittar du här ››