Stureplan föräras mer lyx. Prada öppnar flaggskepp.

Italienska lyxmodehuset Prada öppnar sin första nordiska butik i Stockholm under hösten 2013. Placeringen av flagskeppsbutiken blir i Biblioteksstan, ett stenkast från Stureplan, mer precist i hörnet Birger Jarlsgatan och Mäster Samuelsgatan.

Butiken öppnar i en av Hufvudstadens fastigheter och enligt fastighetsbolagets hemsida kommer butiken att vara drygt 650 kvadratmeter stor. Att ett av världens största och starkaste varumärken inom mode öppnar här går hand i hand med fastighetsbolagets strategi kring butiksutbudet i kvarteren.

Biblioteksstan_vårfest

– Prada har under lång tid stått på vår önskelista över varumärken som vi vill etablera och det är därför mycket glädjande att äntligen hälsa Prada välkommen till Bibliotekstan, säger Henrik Egnell, Chef Affärsutveckling Butik på Hufvudstaden.

Andra lyxmärken som ligger i kvarteren i Biblioteksstan är Louis Vuitton, Gucci, Agent Provocateur, Hugo Boss, Burberry, Marc by Marc Jacobs och Ralph Lauren.

Ralph Lauren_Biblioteksstan

Tills Prada-butiken öppnar här i Stockholm kan vi underhålla oss med att titta på filmen ”The Great Gatsby”, som just haft premiär här i Sverige, där kläderna till filmen designats av Catherine Martin och just Miuccia Prada.