Mateus 20 år – i samarbete med Tord Boontje

Mitt första fat som jag önskade mig kom från Mateus. Det var länge sedan men jag har fortfarande kvar det. När vi gifte oss önskade jag mig en hel servis från Mateus och i vårt skåp finns både tallrikar och fat i diverse kulörer från Mateus. Mateus är ett svenskt – portugisiskt varumärke som i år fyller 20 år. Ni känner säkert igen det just för att det är färgstarkt. Idag finns det en hel del företag som har försökt efterlikna Mateus men ingen lyckas lika bra som originalet. Teresa Lundahl som är grundare till Mateus är portugisiska och har verkligen lyckats i sin ambition att få fram vacker och annorlunda keramik.

MATEUS HÖSTNYTT LYX

För att fira 20-års jubileumet så har man valt att samarbeta med formgivaren Tord Boontje. Han har tagit fram två helt underbara produkter. Ett vackert fat med namnet “little lake” samt en ask med blommor snirklade på locket. Men Mateus bjuder även på en mängd färgstarka höstnyheter fotade i fantastiska blommiljöer. Att Mateus har hållit över tid tror jag har mycket med deras förmåga att ständigt ta fram nyheter som är lika spännande år från år. Att all keramik är handgjort i Portugal ger ju också sin känsla till produkterna.

MATEUS LYX

Jag är övertygad om att jag långt efter att jag fick mitt första fat fortfarande kommer önska mig Mateus produkter på födelsedagar och högtider. I min värld är det en lyx att få avnjuta en måltid på någon av Mateus härliga fat. I den härliga bloggen Trendspanarna kan jag även läsa att Mateus nyligen börjat sälja sina produkter på den ledande varuhuskedjan Bloomingdale´s i USA samt att Polarpriset varje år dukar upp med Mateus keramik till galamiddagen på Grand Hotel. Så vilket fat är din favorit?

MATEUS LYX