Ett exklusivt bär. Naturens sommarlyxiga skafferi ger oss smultron.

Håll med om att det är en speciell typ av lycka man känner när man finner årets första kantareller eller stöter på några hjortron på marken? Det är en exklusiv känsla.

Precis som med smultron. De speciella små bären växer ofta bara några stycken när man hittar dem och får man ihop till ett helt strå har man riktig tur. Inget annat i världen smakar som färska vilda smultron. Så exklusivt gott och så starkt förknippat med sommar. Bären är enligt många de läckraste bland våra vanliga vilda bärsorter.

smultron

Det är inte för intet som man säger ”smultronställe” om någon speciell plats som man gärna kommer tillbaka till och som inte är så lätt att hitta för andra. En egen liten juvel dit man går för att må bra, njuta och koppla av. Har du något eget smultronställe?

Smultronstrå

Lyx.se hoppas att du fortsatt njuter av sommarens sista suck. Och naturens eget skafferi av lyxiga råvaror. Snart är det dags att leta efter skogens guld – kantarellerna….