Sugen på Côte d’Azur? Design och lyx hos Sezz Saint Tropez. Men invänta Sweet September…

Mytomspunna Saint Tropez med dess flanerande filmstjärnor, kändisar, konstnärer, kungligheter och festfolk har genom årtiondena, ja till och med århundradena, varit föremål för mångas nyfikna blickar. På något sätt har livet i Troppan varit något som många vill eftersträva och uppleva. Vill man åt jetset livet och den tid då det är mest high life på Côte d’Azur ska du åka dit under juli och augusti. Då är jetset livet i fullgång och lyxyachterna trängs i den lilla hamnen. Festandet ser ingen gräns eller ände på Les Caves du RoyNikki Beach, Le Club 55’ eller andra trendiga klubbar på plage Pampelonne

NikkiBeach_SaintTropez_Sezz

Som boende på Franska Rivieran under flera år och åtskilliga återbesök är min favorittid att vistas där i september. Då har de flesta turister redan åkt hem, livet är lite lugnare men ändå levande. Dessutom är det fortfarande sommarvarmt i luften, men lagom skönt och inte så stekhett som det kan vara i juli/augusti och vattnet har perfekt badtemperatur. Både för- och eftersäsong upplever jag ger mer utrymme för lugn, romantik och passion. Och att faktiskt njuta av omgivningen. Men missförstå mig inte, sommarmånaderna är också roliga – har man dock redan klarat av det livet åtskilliga säsonger så finns annat att njuta av i eftersvallet.

Som tur är infinner sig vår bröllopsdag i början på september varje år varför det passar utmärkt att fira nere på Rivieran. Under en långhelg i början på september härom året flög vi ner en extra lång helg och tog in på Sezz Saint Tropez för att fira.

Hotel-sezz-saint-tropez

Sezz St Tropez är ett 5-stjärnigt designhotell som ligger perfekt på Route des Salins där du kan njuta både av hotellets eleganta faciliteter samt ha närheten till “down town” troppan och les plages ute på halvön. Sezz St Tropez levererade på alla plan – snyggt, fräscht och lyxigt men samtidigt personligt, litet och mysigt. Omgivningen är både form- och färgstark.

Hög_Natt vid poolen @ Sezz_St Tropez

Hit transporterat man sig via flyg till Nice och därifrån taxi, hyrbil, båt eller helikopter. När vi anlände till hotellet med vår för helgen hyrda bil möts man av en conciergeservice som bland annat innebär att man ställer bilen utanför hotellentrén där bilen parkeras av hotellpersonalen samt körs fram när man vill åka iväg igen på dagens eventuella utflykter i området. På halvön där St Tropez ligger finns andra mysiga byar, långa sandstränder och vingårdar att besöka.

Vid ankomst serveras du och ditt sällskap varsin drink enligt egen smak. Bröllopsdagsfirandet påkallade champagne – genomgående. À votre santé!  Alla incheckningsbestyr tas om hand medan ni sitter och njuter vid poolens cafébord. Och väskorna är redan inburna när nyckeln sätts i dörren.

Hög_Sezz_interiör

Hotellrummen känns väl genomtänkta med snygga designmöbler och eleganta detaljer i ett rakt och enkelt formspråk med stengolv. Väggarna var antingen träbeklädda eller i strukturerad betong. Fönsterpartierna sträcker dig från golv till tak. Textilier går i varma jordiga toner blandat med medelhavsblåa detaljer. Uppskattade detaljer var egen utomhuspool, stort badrum med både inomhus- och utomhusdusch samt några av mina favoritprodukter vad gäller hudvård – Aqua di Parma. Får välbehagskänslor av produkternas fräscha citrusdoft och känslan i huden som kombinationen medelhavsbad och Aqua di Parmas hudlotion ger. Undrar dessutom om det är deras hårvård eller rivierans havsvatten och luft som gör att mitt hår känns extra mjukt och följsamt efter denna helg?

Badrummet_Sezz_St Tropez

Samtliga hotellrum och små hus på Sezz ligger placerade runt poolområdet. När du kliver utanför din dörr ser du poolen direkt och det är också invid poolen du intar din medelhavsfrukost. Snyggt och gott, återigen.

Sezz_dining

 

Foie Gras_Colette_St Tropez

I entréhuset ligger också restaurang Colette, Payot Spa och en hotellboutique.

Hög_hotel-sezz-saint-tropez-spa-sezz-by-payot

I  Champagnebaren Dom Pérignon Bar kan du njuta av ett glas bättre bubbel, men vem behöver en hotellbar när man har möjlighet att inta sitt glas i sin egen lilla pool?

Hög_Rumspool_Sezz_St Tropez

Vad gäller maten på hotellet kan jag vara säga att rätterna på menyerna såg både intressanta och goda ut, men vi valde att äta utanför hotellet. En trip till Monaco för att besöka vänner samt restaurangerna i byn lockade. Dock var både frukosten fin med mycket att välja på och drinkarna vid poolen excellent blandade. Internationell klass som sig bör.

Hög_Sezz_saint-tropez_pool

Den stora hotellpoolen är en rektangulär safir som omringas av sköna solsängar och detaljer i betong, sten och vajande palmer. Här valde vi att både börja och avsluta dagarna efter diverse mer eller mindre ambitiösa utflykter. Jag skulle säga att man aldrig kan njuta för mycket vid poolområdet här. Bara vistas och känna lugnet i den varma medelhavsluften.

Det är sommar i Sverige nu och den har visat sig från sin bästa sida hittills i år måste jag säga. Men vore det inte trevligt att förlänga den och avsluta på topp nere på Rivieran? Sweet September in Saint Tropez….