Le Creuset – Lyx i alla kulörer

Jag minns första gången jag såg en gryta från Le Creuset®. Det var på ett bröllop där bröllopsparet hade fått en vacker gryta i present. Det slog mig att jag aldrig tidigare hade sett grytor i andra färger än i svart. Idag är utbudet desto större men jag tycker fortfarande att Le Creuset® står i en klass för sig och jag gillar deras produktutveckling. Allt från små grytor till espressokoppar finns i deras färgglada utbud. 

Redan 1924 började historien om Le Creuset då två belgiska affärsmän, Armand Desaegher (gjutjärnsspecialist) och Octave Aubecq (lackeringsspecialist) möttes på en mässa i Bryssel. De beslutade sig för att grunda ett gjuteri, som skulle emaljera olika köksredskap. 1925 etablerades Le Creuset® i Fresnoy-le-Grand i Frankrike. Idag tillverkar man köksredskap i flera olika material där gjutjärn är ett av de mer kända materialen. Men man ser även stengods, textilier och silikon.

RS332_karafler store_670

När vårt härliga New Englandshus står klart nästa år så hoppas jag att en av inflyttningspresenterna kommer från Le Creuset. En rund gjutjärnsgryta i orange skulle passa fint i vårt vita kök. Men fram tills dess så håller jag tillgodo med den svarta som jag så snällt stulit av min mor.