The Fourth Wall från Poggenpohl – lyxigare kök får man leta efter

Nytt år – nytt kök. Är det inte i köket man alltid samlas? Visst är det här som kreativitet i både matlagning och det intensiva pratet kring spisen som ger extra energi i livet. Köket är hjärtat i hemmet mer än någonsin och detta har lyxköksleverantören Poggenpohl och Electrolux Grand Cuisine tagit fasta på i deras nya koncept The Fourth Wall. Likt en teaterscen visar du köket från den sida du vill.

The Fourth Wall är ett helt nytt, innovativt kökskoncept. Det finns inget liknande på marknaden och hittills har konceptet bara visats i London men är snart på väg till Stockholm.

Poggenpohl_The Fourth Wall_köksö

I Poggenpohls och Electrolux Grand Cuisines snygga och innovativa kökssystem är allt möjligt där man likt en teaterscen kan gömma undan delar av köket eller visa upp än mer.

Design & teknik

Under 120 år har tyska Poggenpohl utvecklat nyheter som bland annat vitlackerade köksmöbler, ergonomiska arbetsbord samt utvecklingen av köksön. Teknisk expertis, material av högsta kvalitet, gediget hantverk och trendsättande design genomsyrar varje Poggenpohlkök.

Poggenpohl_The Fourth Wall_kök

Svenska Electrolux har levererat produkter till våra hem sedan början på 1900-talet. 2012 introducerade Electrolux sitt Grand Cuisine där syftet var att matlagningen skulle tas till en helt ny nivå på hemmaplan. Med hjälp av Guide Michelins stjärnkockar togs det nya matlagningssystemet fram. Electrolux Grand Cuisines tillagningssystem innehåller en interaktiv touchscreen-teknik och består av nio produkter (intelligent kombinationsugn, blixtfrys, vakuumförpackare, induktionshäll etc) som tillsammans utgör ett tekniskt system för hemmakockar.

Elux Gas hob

Poggenpohls köksdesign tillsammans med Electrolux Grand Cuisines tekniska lösningar ger hemmakocken samma verktyg som proffskockar använder, fast i en mycket snyggare och mer hemtrevlig miljö. Varför tumma på design eller teknik när man vill ha det bästa även hemma. Grand Cuisine är det första verkligt professionella matlagningssystemet som utvecklats för hemmet.

Den fjärde väggen underhåller

Namnet till The Fourth Wall kommer ursprungligen från den klassiska teaterscenen som utgör en gräns mellan publik och skådespelare. Kökskonceptet presenterar sex traditionella utrymmen i köket som inkluderar tempererat skafferi samt ett vanligt skafferi, vinkällare, bakbord, förberedelseytor samt en
 matplats.

Poggenpohl_The Fourth Wall_Light & DarkVisa eller dölj det du har i skåpet med en knapptryckning…

Med den fjärde väggen får gästerna en underhållande upplevelse när de intelligenta lösningarna, likt teaterdraperier, visar full insyn i köket till avskildhet. Med ett knapptryck kan köksutrymmen, som skafferi, vinkällare och diskutrymmen gömmas och underlätta en smidig övergång från matlagningsområde till matsalen i samma rum och värden slipper ta tag i att plocka undan.

Sociala tillställningar med maten i fokus

Konceptet för The Fourth Wall gör att köket fungerar utmärkt för både sociala tillställningar och intima familjemiddagar. Tankarna går till det japanska teppanyaki-köket där kocken står center stage och underhåller medan denne lagar mat – fast detta i annan design och form.

Jag har hämtat inspiration från de historiska köken där man kunde se köket i sin helhet. Dessa kök hade “levande” utrymmen, där mat och tillagningen var i fokus – Andrew Hays, Creative Director The Fourth Wall.

Kökskonceptets fokus är maten och färska ingredienser, där specialdesignade armaturer gör att allt, från frukt och grönsaker till kött och fisk, kan förvaras under optimala temperaturer och fuktighet. Designen är ett gediget hantverk och de tekniska funktionerna har utformats utifrån den professionella kockens krav på funktion.

Poggenpohl_THe Fourth Wall_Vinkyl

Lars Erikson, designchef på Electrolux, berättar att man genom The Fourth Wall omdefinierar köksutrymmet samt tar hand om de finaste råvarorna med respekt och att deras exklusivaste maskiner och köksteknik inom Grand Cuisine passar in i konceptet.

Inte för vem som helst

Att skräddarsy sitt kök inom konceptet för The Fourth Wall ligger på den nätta summan av drygt 4 miljoner kronor och uppåt.

Ett drömkök i allra högsta grad. Och ett som förpliktigar – både vad gäller matlagning och att hålla ordning. Ska varorna och köksredskap visas upp genom glas så får man se till att hålla snyggt efter sig!

Poggenpohl_The Fourth Wall_display

Designcheferna från Poggenpohl och Electrolux berättar om tankarna kring The Fourth Wall:

http://youtu.be/JfsNCdphL84