Grand Cuisine från Electrolux förvandlar ditt kök till ett proffskök

Jag själv älskar matlagning men blir ofta frustrerad när jag står där hemma i mitt kök. Varför har jag ingen vacuummaskin, en Blast Chiller vore bra, induktionshällen borde fördela värmen bättre och en rejäl gasspis skulle göra sig rättvisa i mitt kök. Därför blir jag extra glad så här på fredagen när min gode vän Martin Willers från designbyrån PeoplePeople (som jag själv har förmånen att vara advisor till) mailar mig och berättar om deras senaste projekt – Grand Cuisine för Electrolux. Extra roligt också att min gode vän Sofia Svanteson och hennes företag Oceans Observations har varit delaktiga i gränssnittsutvecklingen.

Electrolux har precis nyligen lanserat Electrolux Grand Cuisine som enligt dem själva är det här en helt ny produktkategori på marknaden. Jag själv kan tycka att Gaggenau har varit inne och tassat på det här området sedan några år tillbaka. Men att kunna stoppa in en Blast Chiller i hemmaköket är definitivt något unikt och nytt. Tidigare i år gick jag en kurs på Restaurangakademin där kocken Niklas Ekstedt utbrast: “Åh om man kunde ha en Blast Chiller hemma”. Grand Cuisine är det första professionella matlagningssystemet som Electrolux utvecklat specifikt för hemmabruk med sikte på att du och jag ska kunna driva en riktig Michelinkrog hemma, nåväl åtminstone tro att vi gör det.

”Electrolux har en lång historia av konsumentinsiktsdrivna innovationer och professionell expertis. Vi tar detta steg för att möta konsumentbehovet, och ytterligare utnyttja vår professionella expertis”, säger Keith McLoughlin, VD och koncernchef i Electrolux.

Electrolux Grand Cuisine består av nio produkter för matlagning. Matlagningsystemet är skräddarsytt och handgjort i enlighet med individuella behov. Startpriset för hela serien, exklusive Moltenispisen, kommer att vara runt EUR 80 000 exklusive moms. Som hittat för den kräsne och smått förmögne hemmakocken. För oss andra förblir det en dröm en stund till,  men kanske kanske…borde man lägga vantarna på en Blast Chiller.