Cartiers doftpromenad genom Paris

Cartier lanserar en doftserie som enligt modehuset ska innesluta Paris, kärlekens stads, egna essenser i en flaska. De tre dofterna är Baiser Volé, Declaration och Declaration dún Soir.

Detta är Paris sett genom Cartiers ögon. De nya eau de toiletterna ska ge en förnimmelse och en känsla av en romantisk promenad genom Paris – från Rue de la Paix till Place Vendôme. Promenaden och minnet av den gestaltas i den begränsade utgåvan av dessa tre dofter.

De ikoniska fasaderna och majestätiska skyltfönstren på 13 rue de la Paix boutique är delikat avbildade i små gravyrer på doften Baiser Volé. Det praktfulla landmärket, obelisken Place Vendôme, syns resa sig majestätiskt i bakgrunden på Declaration och Declaration dún Soir. Varje detalj i gatuvyn återges i flaskans glas med hjälp av guld eller silvertråd.

I de förföriska förpackningarna finns också en handskriven och graverad tribut till Paris. Enligt modehuset är flaskornas design och konstfullt utförda hantverk ett sätt att hedra skickliga juvelerares gravyrtraditioner.

Dofterna finns för henne och honom – och ger du någon den här parfymen som gåva, vill Cartier att du ser det som ett löfte om oförglömlig romantik.

Den begränsade utgåvan finns också att få i charmerande miniatyrer.

 

 

Foto; Vincent Wulveryck © Cartier 2013