Le Labo – skräddarsydda parfymblandningar

September är här och det betyder bland annat att du just denna månad kan köpa Le Labos City Exklusive-parfymer. Parfymhuset Le Labo har tagit fram speciella dofter för olika storstäder runt om i världen som inte är helt lätta att få tag på. Ett mycket bra PR-jippo, om man frågar oss, men varför inte – de är eftertraktade.

Le Labo är ett New York-baserat parfymföretag som tar fram unika dofter som är både ekologiska och veganska och där varje parfym blandas på plats i någon av deras butiker. Även varje etikett trycks i butiken, med datum, plats och namnet på den som blandade. Man får även välja vem parfymen är till, om man vill.

City Exclusives Le Labo

Varje parfym är baserad på en huvudingrediens – kan vara ros, bergamott, apelsinblomma, jasmin, vetiver och så vidare. Huvudingrediensen ger kunden en väldigt bra inriktning på hur just den parfymen kommer att dofta. Ytterligare ingredienser adderas för att skapa den kompletta doften för parfymen och döps sedan enligt koden: Huvudingrediens (Ros) + antal andra mindre ingredienser (31) = parfumdoften ”Rose 31”. Verkar tillräckligt tydligt får man säga. Dofterna har blivit mycket populära. Många av ingredienserna kommer från parfymens huvudstad Grasse.

Stadsdofter

Le Labo har speciella dofter för de städer i världen där de har butiker, och där just den doften bara är till salu. Däremot, under endast en månad varje år är dessa specifika stadsdofter till salu i begränsad upplaga i alla deras butiker och webshop.

Le Labo_City Exclusives_Poivre 23

September är här, så passa på om du har en stadsfavorit och inte ska resa just dit på ett tag….

Some beautiful things in life are hard to get – Le Labo

Doften Tubereuse 40 representerar och säljs i New York, Poivre 23 är London, Musc 25 säljs i Los Angeles, Cuir 28 i Dubai, Limette 37 i San Fransisco och Benjoin 19 i Moskva för att nämna några av de 9 dofterna.

Le Labo_BaieRose26

Exklusiva är de. Men det är väl det som gör dem smått åtråvärda. Och dyra.

Le Labo_Vanille 44