Cartier Trinity Sunglasses

Fräcka och eleganta skydd mot solen våren 2013

Nu när vårsolen börjar lysa börjar det också bli dags att uppdatera dina solglasögon med vårens hetaste varianter.

Stort i vår är kattformade solglasögon och de får gärna vara 50-talsinspirerat, sköldpadds-mönstrade. stort, häftiga mönster och mycket färger är andra tydliga trender på nästippen till våren. Spegelglas, gärna i regnbågens alla färger, är hett till våren, speciellt om du väljer ett par klassiska pilotbågar med oljefärgat spegelglas. Då är du hetare än någonsin. Gult har synts mycket på catwalken inför säsongen, och visst kan du matcha med ett par solgula (eller andra färgglada) solskydd också …

Flattops är ett annat högaktuellt tips. Modeller med rak ovankant som ger en kaxig, tuff look och syns på en hel del kändisar, t.ex. Rihanna och Lady Gaga. Och för dig som inte drar dig för att synas är den nya trenden med rikligt utsmyckade solglasögon helt rätt val.

Jag har botaniserat lite bland utbudet och hittat några favoriter  från så väl kända och välrenommérade märken, som lite mindre namnkunniga varumärken på den svenska marknaden, bl.a; Acne, Diesel, Cartier, Dolce&Gabanna, vår nya svenska glasögondesigner Anna Karin Karlsson (AKK), de unga heta varumärkena Etnia Barcelona och Coco & Breezy, anrika brittiska Cutler & Gross och lyxiga Linda Farrow samt Tommy Hilfinger.

Väl mött i vårsolen!