Ta med dig skateboarden till skidbacken med Up&Downs innovativa design

Det nya svenska märket Up&Down designar accessoarer av olika träslag. Vi på Lyx.se föll för deras solglasögon som tillverkas av återvunna skateboards. Skatebågarna med polariserade linser, passar lika bra i skaterampen som på stranden – eller i skidbacken.

Up&Down startade sin verksamhet förra sommaren, med fokus på skapandet av produkter genom klassiskt hantverk och med referenser till naturen. Marcus Waltilla, CEO och designer, svarar på Lyx.ses frågor och berättar var inspirationen och idéerna kommer ifrån.

 Berätta om ditt märke Up&Down och hur allting började.

Det hela började med en vision om att starta ett varumärke som kändes rätt i tiden. Ett varumärke som var miljömedvetet och rustikt men även kändes välarbetat. Så föddes idén om Up&Down. Vi designar episka prylar och blandar tidlös stil med det fashionabla av exotiska träslag för en look som är enkel men oförglömlig.  Allting startade med att jag läste boken ‘Vardagsdrömmar’ av K.Eriksson. Den gav mig inspiration till att göra det jag alltid har drömt om – att starta upp ett eget varumärke.

 Du vet den gamla skateboarden du hade när du var liten, den som du aldrig kunde släppa taget om. Jag hade en dröm att kunna göra något unikt med denna bräda.

up & down skateboard

Maverick 890 kr

up & down with cover

Varifrån fick ni idén om att använda trä från skateboards?

Du vet den gamla skateboarden du hade när du var liten, den som du aldrig kunde släppa taget om. Jag hade en dröm att kunna göra något unikt med denna bräda, göra den till en del av mitt liv för evigt. Då kläckte jag idén att man kunde göra våra produkter från just den brädan.

Vad kan ni tipsa om i er kollektion, som matchar bågarna?

Till dessa bågar skulle jag rekommendera en lumber wallet av bamboo med ett rött elastiskt band. Den unika designen på smartwallet passar optimalt med ett par Mavericks skate shades. Varje plånbok består av två plattor om hålls ihop av ett elastiskt band, den avrundade toppen gör att det är smidigt att få ut korten och är unikt handgjord för få ultimat känsla och kvalité.

UP & DOWN LYX.SE

Lumberwallet, 250kr

Berätta om Up&Downs framtida kollektioner, vad planerar ni härnäst?

Up&Downs framtida kollektioner kommer absolut att ha samma koncept som tidigare. Vi kommer fortsätta använda oss av trä. Det viktigaste i företaget är att vi aldrig går ur våran sfär. Vi har några idéer på hur vi ska kunna utveckla våra produkter. Men främst inför våren 2015 kommer vi fokusera på fler modeller på solglasögon och plånböcker. Just nu kan jag inte avslöja mer, eller vilket trämaterial vi kommer att använda. Men jag kan garantera er att det kommer ge er en unik men en oförglömlig look.

Up & Down, Lyx.se

Bombora 990kr

Up & Down, Lyx.se

Layback 890kr

Up&Downs varor finns att köpa här, samt på Naturkompaniet och Mood-Gallerian i Stockholm.