Sinnlig njutning i vårsolen …

Jag är en årstidsmänniska. Ja, jag älskar helt enkelt alla årstider och framförallt de härliga växlingarna mellan dem. När en ny årstid börjar kittla nerverna fylls jag av förväntan.

Efter en mindre rolig avslutning på skidsäsongen med en knäskada, kan jag känna vårens kittlingar börjar spritta i kroppen. Våren är på väg, även om den haltar då och då med ett oväntat bakslag i form av mer snöfall. Men idag är det dags.

Den första vårvärmen är här, åtminstone i min del av landet. Nu är det tid unna sig lyxen av en extra halvtimme ledigt mitt på dagen. Dags att leta upp en vindstilla och solvarm hörna, hämta solstolen och plocka fram den fårskinnsfodrade gamla militärrocken från källaren och svepa in benen i en riktigt varm filt. Tid att sätta sig och för en stund bara vara en del av livet – och njuta av de första värmande och härliga strålarna av vårsol.

Utanför fönstret glittrar solkatterna så fantastiskt vackert i snön, ljuset har återvänt och temperaturen stiger gärna upp mot 15°C i det soldränkta hörnet. Idag ska jag sätta mig där och ha en skön stund. Det kallar jag vardagslyx!

 

Foto: West Vancouver Archives