Ett ”Coffice” i Huskvarna

Tänk var glad man kan bli då man upptäcker ett nytt café eller nytt ställe att ankra upp båten på, och då framförallt på en helt oväntad plats! Lyx.se hittade en alldeles spontan så kallad Coffice och fann både arbetsro och harmoni.

Coffice har poppat up som fenomen de senaste åren och menas egentligen ett ställe där du kan arbeta samtidigt som du fikar. Gränserna mellan arbetsplats och café suddas alltmer ut och skapar möjligheter för alla som på ett eller annat sätt vill arbeta ute på stan. Oftast innebär ett coffice att du hyr in dig på en mötesplats där du har tillgång till uppkoppling, fika, bord, toalett och andra resurser som hyrs per timme. Men inte alla coffice är officiella – hitta ditt eget coffice som fungerar bäst för dig.

För några dagar sedan var jag i Jönköpingstrakten, och tog mig mot Vätterns strand och Huskvarna, då jag hade några timmar över innan ett möte. Jag gick runt i Huskvarna centrum och letade efter ett café eller ett hotel, där jag kunde sitta och arbeta en stund. Jag fann ett hotel, bredvid en tom galleria och skall ärligen säga att jag inte hade några förväntningar.

Huskvarna Stadshotell

Innanför dörrarna på hotellet – Huskvarna Stadshotell – förändras den utanför liggande ”centrumbebyggelsen” till en liten oas av välbefinnande. Jag går fram till receptionisten som sitter vid ett klassiskt skrivbord, och frågar om jag kan få en kopp kaffe.

Varsågod och sätt dig. Vill du ha vanligt kaffe eller en kanske en cappuccino? Och wifiinloggningen är ”xxx” – meddelar receptionisten.

Väl placerad med dator inloggad på wifi-nätet samt kaffet framför mig inom en minut! Jag noterar samtidigt att musiken är mycket lågmäld vilket gör att det utmärkt att sitta här och arbeta, och att jag kan spana in i matsalen likväl som följa gatans liv utanför. Jag konstaterar att detta är ett Coffice att trivas på.

Restaurangen-Huskvarna-Stadshotell

Vid 11 börjar lunchgästerna komma och jag hade bestämt mig för att luncha innan mötet, så jag tittar på dagens alternativ: dillstuvad potatis och småländska isterband eller torsk på en bädd av grönsaker för 79 kronor. Det blir isterband med en sallad av vitkål och rättika samt en bit focaccia. Gott!

Efter lunchen kollar jag deras hemsida och ser att de finns med i White guiden 2014 och att alla 35 rum är olikt inredda!  Då fick jag min ”oas-känsla” jag upplevde, när jag kom innanför dörrarna, bekräftad. Hela hotellet har utvecklats med ett designspråk och form för att användas, inte bara att se på.

Huskvarna Stadshotell_rum

Windup:
Ett för oss nytt kul ställe på en mycket oväntat plats. Mycket bra service och information samt bra mat på mitt nya ”coffice”. En plats att återkomma till!

Stadshotell_Huskvarna

 

Claes Foxérus är bildad genom livets olika vägar samt utbildad civilekonom i Lund och Köpenhamn, och har varit kommunikationschef, marknadschef och VD i olika bolag. Han har startat upp bloggarna www.davidreport.com och www.produktutveckling.nu samt organisationerna www.apgsweden.se och www.planner.se. Claes är numera egenföretagare med kreativ kommunikation, strategi och affärs/produktutveckling på agendan, där skrivande, föreläsande och utbildning utförs i olika former, bl a om trender och framtid för www.secondsight.nl. Dessutom driver Claes www.hintland.com som avses vara en inspirationskanal för framtida innovationer, produktutveckling och marknadskommunikation genom att lyfta fram ”allt möjligt”. ”- Vi lever i en postmodern tid där allt och inget fungerar, därför hittar du inspiration till stordåd där du minst anar det”