Världens första portabla kassaskåp

Om du någon gång känt att du skulle behöva förlytta många dyra klockor, diamanter eller andra juveler så har du säkerligen saknat ett portabelt kassaskåp. Det är inte alla som har förmånen att flyga med privatplan men ett tungt kassaskåp är ofta inte ett alternativ då det påverkar både säkerheten och din stil i planet (eller i Bentley;n dit för den delen). Nu har företaget Döttling gjort världens första kassaskåp som är resevänligt – The Guardian. Det cylinderformade kassaskåpet är beklätt i det mjukaste lädret och är i övrigt byggt i ett hemligt material som är näst lika hårt som diamant. Materialet förstör samtliga försök från en borr eller såg som försöker ta sig igenom.

Kassaskåpet rymmer det allra viktigaste du kan tänka dig att beskydda såsom upp till sex klockor, smycken, kontanter eller viktiga dokument som du kan tänkas behöva på resande fot. Kassaskåpet är byggt i flera olika lager bland annat med ett riv- och klippsäkert material som du annars hittar i skottsäkra västar. Det yttersta och innersta väggarna i cylindern är tillverkade i polykarbonat som är en vanlig komponent i anti-kravallpolissköldar och hjälmvisir.

Luckan in i kassaskåpet öppnas med en tresiffrig kod vilket låser upp fyra högglanspolerade stålstänger som ska hålla tjuven borta. Om tjuven mot all förmodan lägger händerna på din cylinder går det enbart att få upp den om du har väldigt mycket tid på dig, vilket du inte har då man har installerat en GPS-utrustning vilket gör den spårbar över hela världen. Samtliga material i cylindern är ogenomträngliga och inte ens en slägga får upp världens första portabla kassaskåp.

Som med alla Döttlings produkter kan du även få din cylinder skräddarsydd efter dina önskemål. Du kan gravera handtagen, som är tillverkade i rostfritt stål, med initlialer eller ett emblem , du kan välja vilket läder eller tyg du själv tycker passar bäst som finish på utsidan och vill du kan du beställa en axelrem att bära den med.

Väskan är 35 cm lång och har en diameter på ca 13,5 så den passar utmärkt även i din resväska. Den väger i sig själv enbart 4 kg men sedan beror det så klart på hur tunga diamanter du packar den med. Priset för denna lilla skönhet ligger på ca 120 000 kr om du väljer ett vanligt läder att klä den med, är du istället sugen på den i krokodilskinn får du hosta upp ungefär 133 000 kr.