Din lilla skatt, visst är hon väl värd en Dior! Shoppingtips för ditt barn.

Kliver du in på en svensk förskola idag ser man ett härligt gäng barn som springer omkring i likadana strumpbyxor, tröjor, byxor och kjolar. Färgerna sprakar och tänderna lyser vita mellan kladdiga läppar. Inte en tröja är ren. Ute i hallen hänger rader av PoP overaller och galonisar.

Det viktigaste är ju så klart att ditt barn mår bra, är tryggt och har kul, men ibland vill man ju skämma bort sin lilla skatt med lite finare kläder. Att ens egen lilla prins eller prinsessa ska ha något som inte alla andra barn har. Om så inte på förskolans timmar, så på fritiden. Barn ska väl också få känna sig lite extra fina ibland.

Det är inte alltid helt lätt att hitta något speciellt. Oftast kräver det tid och engagemang.  Jag handlar det mesta till både mig själv, mina barn och mitt hem på nätet. Och går det inte att handla på nätet så botaniserar jag där först för att samla intryck och alternativ. Ofta får jag frågan från väninnor runt i kring mig om vilka butiker man kan hitta vad i. Leta gärna lite extra utanför Sverige, både genom att söka på nätet och passa på när du reser, så får du säkert tag på något fint plagg som inte alla andra har här hemma. Jag drog ut en vända för att fylla på i mina egna prinsessors garderober. Inte för att jag klickade hem allt (I wish!), men jag lät mig inspireras. Alltid hittar man nya roliga butiker att återkomma till.

För den mest modemedvetna prinsessan finns en underbar svart dunjacka med pälsluva från Dior. En röd variant kan inhandlas hos Harrods. Garanterat inte något som hänger i rader på förskolan. Och när vi ändå är inne på jackor – Burberry har den sötaste höstjackan just nu enligt mitt tycke. En liten röd trenchcoat för din flicka som även kan användas i vår. Något att gå bort i på helgen kanske? Den finns hos den amerikanska varuhuskedjan Nordstroms som numera levererar till Sverige vilket är mycket positivt. Riktigt fint att matcha med de röda Barbourstövlarna till. Hos Nordstrom finns också den mörkblå Burberrytröjan i kashmir till lillprinsen. Så enkelt snyggt med en enfärgad tröja med rundad hals och den där armbågspatchen i Burberrys signaturtyg.

Är man på jakt efter ett par vinterbeständiga kängor, varma och sköna, så tycker jag dessa är de finaste just nu. Kängorna i ceriserosa kommer från UGG. Det heter Kids Bobbey i färgen ”Cactus Flower” och hade jag inte just hunnit köpa nya Sorels till mina tjejer så hade dessa åkt ner i varukorgen på en gång.

Polkadot What är för mig en ny shop. Roliga underställ som du faktiskt kan ”designa” själv. Till viss del i alla fall. Man klickar sig fram till en mix av färger och gör till exempel ena benet rödrandigt och det andra grönrandigt. Eller ena benet med röda hjärtan och det andra med lila prickar. Roligt.

Jag har alltid ett fullt sjå att få mina tjejer att sätta upp håret. Antingen gör det för ont eller så är det obekvämt tycker de. Eller så vill de bara inte! Då går det inte att göra så mycket. Dessutom vill man ju inte att håraccessoarerna slitet på våra barns fina hår. No Slippy Hair Clippy gör de finaste hårclips för barns hår som inte glider av eller sliter i onödan. Allt från rosa rosetter till små stickade jordgubbar.

Ska mamma ha en par Seven-jeans så ska väl mini ha det också? Seven for All Mankind har även jeans för barn och har precis som vuxenmodellerna den där typiska sömnaden på bakfickorna. Lite roligare än de vanligare man kanske låter barnen slita på hos förskolan.  Sevenjeans för barn kan man handla hos Alex and Alexa.

Jag vet inte hur många gånger jag får fylla på med nya vantar som tappats bort och eventuellt någon mössa som förlagts någonstans och inte vill dyka upp. Både fingervantar och vintervantar försvinner som smör i solsken åtminstone i vår familj. Jag har en speciell korg i hallen med allt som bara finns en av. Den är full! Nya söta fingervantar för hösten fann jag hos Children Salon.  Den ljuvliga vitstickade mössan med pälsknopp från italienska Baby Graziella finns bland annat hos Childs Play Clothing. Här, HÄR, får man verkligen anstränga sig för att hålla i stålarna! Det är många fina plagg som lätt klickas ner i varukorgen. Visst skulle din son vara extremt fin i sin nya tuffa AstonMartin-jacktröja? Ett par svarta Pradas till kanske?

Till sist ett litet tips inför julafton och den förväntansfulla stunden innan tomten kommer. Sötaste klänningen för din flicka att charma alla kring julgranen har det brittiska klädmärket Rachel Riley. En vinröd sammetsdröm med rosett i midjan. Matcha med gulligt hårband. Vilken farmor kan motstå den looken på sitt barnbarn?

Happy shopping!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.