LikaLyx

LikaLyx – svensk, ekologisk design för stora och små

En av vinterns viktigaste accessoarer är mössan, med den på huvudet håller sig kroppen oftast varm. Det där med att hitta en snygg mössa är dock inte alltid så lätt, och här kommer LikaLyx in i bilden. 

LikaLyx 1

LikaLyx är ett relativt nytt svenskt företag, som bland annat har inriktat sig på snygga mössor för både stora och små.  De erbjuder stilrena baby- och barnprodukter som är gjorda i 100% ekologisk bomull. I kollektionen finns även filtar, örngott, haklappar, raplappar, snuttefiltar samt dregglisar/scarfs.

LikaLyx 3

LikaLyx jobbar med rosa, blått, vitt och svart när det gäller textil. Hela deras första kollektionen består av dessa underbara klassiska färger som passar fint till både bebisar och äldre barn. De ger en stilren och evig känsla, inga färger som man tröttnar på.

Kollektionen har gjorts med kärlek till de kära. Allting är 100% ekologiskt. Till och med deras färgbad. Bomullen kommer från Indien där den är ekologiskt odlad och är GOTS- certifierad. Tyget och färgbadet görs i Sverige och sömnaden i Estland. Kunderna ska därmed få den finaste och renaste bomullen helt fri från kemikalier. LikaLyx vill det allra bästa, till de bästa vi har, våra barn.  Fabrikens anställda är vuxna sömmerskor som har bra arbetsförhållanden och skäliga löner.

LikaLyx 2

 

LikaLyx Alicia_glitterurhanden_logo (1)

LikaLyx mössor är ett hett tips i vinter, passar lika bra i skidbacken som i storstadens vinterkyla. Varför inte matcha mor/dotter eller far/son?

Fotograf : Linda Otterstedt