Gran Turismo Expo 2012 öppnar på fredag kl 10 med sportbilar, klockor och GT-memorabilia.

Är du som jag lite låg över att 2012 års racingsäsong är över? Eller älskar du helt enkelt bara riktigt bra nya eller klassiska GT-bilar? Då ska du ta dig till Nacka Strand i Stockholm över helgen. Redan i morgon startar höstens händelse för alla bilälskare. Gran Turismo Expo arrangeras för andra året i rad av gänget bakom Gran Turismo Magazine (och TV-programmet).

Eventet kanske kallas för en sportbilsmässa av vissa, men jag skulle inte betrakta det som en mässa. Gran Turismo Expo är mycket bättre än så, och framförallt för att det är sådär lagom stort. Inte o-charmigt och hetsigt som det lätt kan bli på Stockholmsmässan eller på större mässor som Autosport International i Birmingham, där man hinner se 1/4 och prata med en bråkdel. Utan som sagt, lagom stort med grym atmosfär som gör att det är roligt att hänga där en hel helg. En mötesplats för alla som älskar GT-bilar och de som jobbar med GT-bilar.

Vi på Lyx-redaktionen kommer självklart att finnas på plats under helgen och rapporterar direkt från Nacka Strand med en massa GT-godis för alla som älskar bilar och gran turismo som livsstil. Vi har spanat in helgens inslag och premiärer, och har kommit fram till att höjdpunkterna enligt oss är följande:

  • Mini Works GP2 premiärvisas på Gran Turismo Expo i helgen och är den snabbast Minin som tillverkats hittills.
  • McLaren MP4-12C Spider premiärvisas också för svenska marknaden nu och är en ganska extrem skönhet som inte får missas.
  • Aston Martin Vanquish med över 550 hk och ett namn som nu återkommer inom Aston Martin-familjen, har redan hyllats internationellt på flera håll.
  • BMW HP4 – BMWs mest avancerade motorcykel hittills som vi skrivit om tidigarePure Performance. Pure Intelligence eller Schmankerl som Rudi Schneider utbrast på pressvisningen i Spanien.
  • Halda Race Watch – Svenska rymdklockstillverkaren Halda visar sin nya superklocka för alla som har en väldigt snabb bil.
  • Kaplans finns på plats och kommer att auktionera ut klockor och memorabilia som har en koppling till GT-världen. Här förbereder du dig inför budgivningen och hittar dina must-haves!

Tips: Om du föredrar att fokusera på andras bilar i helgen och vill lämna egen hemma i garaget, varför inte ta Waxholmsbåten ut till Nacka Strand från Strömkajen? Det tar bara 15 min och är betydligt trevligare än bilköer och parkeringsjakt. Under fredagen kommer ett längre reportage!