Völkl V-Werks är tysk ingenjörskonst i skidbacken

Skidåkning är en materialsport även för en vanlig söndagsracer. Njuter du av att få till det perfekta skäret på konstnö så ska du ha skidor som hjälper dig med din dröm.

Völkl har alltid tillhört de skidmärken som legat längst fram i skidteknologin och nu har de tagit nästa steg. Tanken är densamma som råder just nu i sportbilsindustrin – det blir roligare och bättre om du kapar vikt istället för att tillföra mer kraft. Med mindre massa i svängen minskar vibrationerna, med mindre massa i svängen orkar dina ben mer. Med mindre massa i svängarna blir åkningen roligare.

Völkl V-Werks är därför tillverkad i extrema lättviktsmaterial för att få ned vikten på skidorna. Utgångspunkten är de två skidmodellerna RTM 84 och The Code som viktoptimerats med kolfiber, aramidfiber och ultraljudsskuren titanal. Resultatet är skidor som är 30 procent lättare än sina genetiska släktingar och med en vridstyvhet (läs kantgrepp) som slår allt annat.

Völkl V-Werks RTM är en all mountainskida som fungerar både i och utanför pisten och Völkl V-Werks The Code är en mer renodlad pistskida. Vill du ha ett par får du skynda dig, knappt 100 par når de svenska butikerna.

Sorry, the comment form is closed at this time.