Oakley Airwave – Goggles med gps, hastighetsmätare och det mesta du inte visste du ville ha.

Oakley har släppt en ny goggle som tar skidglasögon till en ny nivå. Modellen heter Airwave och den är utrustad med gps och en minimal display på insidan av glasögat. Displayen sitter nedtill till höger och har en prisma som gör att den går att se skarpt trots at den bara sitter några centimetrar från ögat.

Teknologin kommer från Recon Instruments som haft en egen goggle ute några år men Oakley har lagt till lite lull-lull som att den räknar ut längden på dina hopp, gör att du kan se var dina kompisar är på berget och koppling till din smartmobil så att du kan läsa sms och se vem som ringer. Självklart kan du också se din aktuella hastighet, maxhastighet, hur många fallhöjdsmetrar du fått till på en dag och din puls om du kopplar ihop allt med ett pulsband.

Det här är nog så nära du någonsin kommer av att vara stridspilot. Åtminstone kommer du ha samma tillgång på information direkt vid ögat, själva flygningen kan Oakley Airwave inte hjälpa till med.