Golfklubban alla snackar om – Nike VR_S Covert

Nikes nya driver har varit så hemlig att bara en handfull personer i Sverige sett den innan den officiellt lanserades vid midnatt i natt.

Namnet är Nike VR_S Covert och namnet (covert = dold) är helt logiskt eftersom det unika med drivern bara syns när du vänder på klubban. Hela sulan har fått en stor urgröpning och Nike kallar den för High Speed Cavity Back och grejen är att gropen gör att mer massa kan flyttas ut mot kanterna för att göra drivern mer förlåtande. På köpet blir ljudet mycket dovare eftersom luftvolymen i drivern minskas.

Nu är gropen inte det enda nya med Covert. Drivern saknar nämligen också loft. Eller, den har självklart loft fast inte ett fast. Med en helt ny hosel kan loftet ställas in i fem steg mellan 8,5–12,5° och dessutom går det också att ställa klubbhuvudet öppet, neutralt eller stängt så att det finns 15 olika kombinationer.

Visuellt är det inte bara gropen som gör att Nike VR_S Covert sticker ut – ovansidan är dessutom djupröd. På samma sätt som fotbollsskorna gått från att vara svarta till att vara allt annat än svarta gör golfdrivers nu samma färgglada resa.

Nike VR_S Covert landar i butikerna 8 februari nästa år. Då kompletteras drivern med fairwaywoods, hybrider och järnklubbor.