Spring naturligare med Nike Free Flyknit

Nike Free är en serie löparskor där fokus ligger på att låta foten röra sig så naturligt som möjligt. Grunden är den extremt mjuka och rörliga sulan som bara ger dämpning och inget stöd.

Tanken är att foten ska bli starkare av att använda sina egna muskler för att stabilisera löpsteget istället för att låta skons konstruktion ta hand stabiliseringen. Att det funkar är nog hela löparvärlden överens om idag men som löpare gäller det att ta det försiktigt vid övergången från stabiliserande till enbart dämpande skor.

Det gäller att lära sig landa på mellanfoten istället för att sätta i hälen först och de som vet säger att man ska börja med att bara springa femhundra meter i den nya sortens skor de första passen och sedan sakta öka med femhundra meter efter vart femte pass. En del väljer att enbart springa i ostabilserande skor medan andra ser de som ett komplement och varvar skor för att både stärka fotens muskler och minska påfrestningarna på lederna.

Nike Free Flyknit_dam

Senaste medlemmen i Nikes Freefamilj heter Nike Free Flyknit och på Freesulan har de satt en stickad ovandel. Ovandelen är formstickad tredimensionellt för att helt slippa sömmar. I och med att den är stickad blir den också elastisk vilket gör att den sitter som en strumpa. Vare sig ovandel eller sula ska hindra dig från att löpa helt naturligt. De kan också vara de skönaste skor du någonsin haft på dig till vardags.

Nike Free Flyknit_herr

Nike Free Flyknit_ovan

 

Nike Free Flyknit_sula

Nike Free Flyknit_rulle

 

Nike Free Flyknit_ovan2